Livestriimaukset

→ ALOITA TÄSTÄ: Livestriimaukset ja niiden tallenteet
Maksuton livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, ei tallennetta
Maksuton livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä + tallenne
Maksullinen livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, ei tallennetta
Maksullinen livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä + tallenne max 30 vrk
Maksullinen livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä + tallenne yli 30 vrk
Livestriimi + tallenne tai video TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä
Maksuton tai maksullinen livestriimi muulla alustalla kuin YouTubessa, FB:ssä, IG:ssä, TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä + ei tallennetta tai tallenne max 30 vrk
Maksuton tai maksullinen livestriimi muulla alustalla kuin YouTubessa, FB:ssä, IG:ssä, TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä + tallenne yli 30 vrk
Maksullinen tai maksuton livestriimi maksullisella alustalla + tallenne tai ei
Esiinnymme jonkun muun järjestämässä livestriimissä

ALOITA TÄSTÄ: Livestriimaukset ja niiden tallenteet

 Koulut: Musiikin käyttö netissä ja some-kanavilla ei sisälly Teoston ja Kuntaliiton väliseen musiikinkäyttösopimukseen, joten sekä kunnallisissa että yksityisissä kouluissa toimivat kuorot, orkesterit ja yhtyeet voivat noudattaa tällä sivulla annettuja ohjeita.

Kun striimaat konsertin, esiintymisen ja muun musiikkia sisältävän tapahtuman, tarvittaviin lupiin vaikuttavat seuraavat asiat:

 vastuutaho: järjestämmekö itse vai järjestääkö joku muu

 maksullisuus: maksullinen vai maksuton

 julkaisualusta:
YouTube, Facebook (FB) tai Instagram (IG) (Teoston lisensoimat)
TikTok, Twitch tai LinkedIn (Teosto ei myönnä lupia)
jokin muu, kuten kotisivut, Vimeo, Teams, Zoom
maksullinen alusta, kuten Semilive, TikettiStream tai Keikalla.fi

 tallenne (on demand): kyllä vai ei

 Onko tallenne audio vai video?

 Tallenteisiin tarvitset aina luvan. Livestriimauslupa sisältää oikeuden tallenteeseen 30 vrk ajan. Audiotallenteet sisältyvät Medialuvan perushintaan, musiikkitietoja ei tarvitse raportoida. Jos kyseessä on videotallenne, tarvitset myös Synkronointilisän, jonka voit hankkia osana Mediapienlupaa. HUOM! Mediapienlupa soveltuu vain sellaisille yrityksille ja yhteisöille, joiden musiikin käytöstä netissä, radio- ja paikallis-tv-toiminnassa sekä lataus- tai striimauspalveluissa saama liikevaihto on vuoden aikana enintään 50 000 €

 kuinka kauan tallenne on katsottavissa: max 30 vuorokautta vai yli 30 vuorokautta

 esittävät muusikot: esiintyykö livestriimissä oman kokoonpanonne ulkopuolisia ammattimuusikoista (soittajia, laulajia, kapellimestareita?)

 äänitemusiikki: käytetäänkö livestriimissä äänitemusiikkia?

 Jos käytät äänitemusiikkia, muista aina pyytää striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta lupa äänitemusiikin käyttöön.

 AV-sisältö: käytetäänkö livestriimissä taltioitua AV-sisältöä?

 Jos käytät AV-sisältöä, muista aina pyytää striimaus- ja tallennusluvan lisäksi AV-tuottajalta lupa videon käyttöön.

Mitä lupia tarvitsen?

Alla oleviin taulukoihin on koottu yllä mainittujen kriteereiden perusteella erilaiset mahdolliset vaihtoehdot ja tieto tarvittavasta striimaus- ja tallennusluvasta. Valitse taulukosta se, joka koskee sinua, klikkaa ao. solussa olevaa symbolia ja pääset suoraan sinua koskeviin toimintaohjeisiin.

 Et tarvitse lupaa striimaukseen tai tallenteeseen livemusiikin osalta.

 Maksullinen alusta hoitaa luvat ja raportoinnin puolestasi

 Kysy oikeudenomistajila

 Teoston livestriimauslupa

  Teoston Mediapienlupa 

 Teoston Mediapienluvan ja sen piensynkronointilisän

Teoston Tuotantokohtainen synkronointi lupa tai Teoston Synkronoinnin vuosilupa

 Äänitetuottajalta lupa äänilevyn tai muun tallenteen käyttöön, AV-tuottajalta lupa videoiden käyttöön

Maksuton livestriimi tallenteella tai ilman

HUOM! Teoston Livestriimauslupa ei takaa sitä, että YouTuben, FB:n tai IG:n omat sisällöntunnistusjärjestelmät eivät blokkaa tai katkaise striimiä

Alusta Ei tallennetta Tallenne max 30 vrk Tallenne
yli 30 vrk


 

TikTok, Twitch, LinkedIn  

*

*

Muut maksuttomat mm.

kotisivut, Vimeo, Teams, Zoom

Useimmat maksulliset alustat, esim. G Livelab, SemiLive, TikettiStream, Keikalla.fi  

 

*) Jos striimaus tehty YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, tallenteelle

Maksullinen livestriimi tallenteella tai ilman

HUOM! Maksullisuutta ovat mm. livestriimiin tai siitä tehtyyn tallenteeseen myydyt katseluoikeudet (pääsyliput tai muut katselumaksut), katsojilta pyydetyt lahjoitukset tai muut vastaavat tulot, joita katseluoikeudesta pyydetään.

HUOM! Teoston Livestriimauslupa ei takaa sitä, että YouTuben, FB:n tai IG:n omat sisällöntunnistusjärjestelmät eivät blokkaa tai katkaise striimiä Maksullisten (kotimaisten) palvelualustojen etu ilmaisiin alustoihin verrattuna on varmuus siitä, että striimiä ei blokata tai katkaista.

Alusta Ei tallennetta Maksullinen tallenne max 30 vrk Maksullinen tallenne yli 30 vrk

 

TikTok, Twitch, LinkedIn *
*
Muut maksuttomat, mm. kotisivut, Vimeo, Teams, Zoom
Useimmat maksulliset alustat, esim. G Livelab, SemiLive, TikettiStream, Keikalla.fi  

 

 

*) Jos striimaus tehty YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, tallenteelle

Sivun alkuun ↑

Maksuton livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, ei tallennetta

Livestriimaamme maksuttoman musiikkia sisältävän konsertin tai keikan YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, emme jätä audio- tai videotallennetta myöhemmin toistettavaksi

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstin käyttölupa.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 et tarvitse lupaa, koska YouTube, Facebook ja Instagram ovat Teoston lisensoimia alustoja.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

Sivun alkuun ↑

Maksuton livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä + tallenne

Livestriimaamme maksuttoman musiikkia sisältävän konsertin tai keikan YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, jätämme maksuttoman audio- tai videotallenteen myöhemmin toistettavaksi.

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 jos jätät tallenteen max 30 vuorokaudeksi, olet hankkinut Teoston Livestriimausluvan. (Ostaessasasi tässä tilanteessa Livestriimausluvan ostat itse asiassa luvan audiotallenteelle. Itse livestriimauksellehan et tarvitse lupaa, koska YouTube, Facebook ja Instagram ovat Teoston lisensoimia alustoja, mutta livestriimauslupaan sisältyy lupa jättää audiotallenne max 30 vuorokaudeksi.)

 jos jätät tallenteen yli 30 vuorokaudeksi ja tallenne on a) audiomuodossa, olet hankkinut Teoston Mediapienluvan tai b) videomuodossa, olet hankkinut Teoston Mediapienluvan ja erillistä maksua vastaan sen Synkronointilisän (piensynkronointi) TAI olet hankkinut Tuotantokohtaisen synkronointiluvan/ sinulla on Synkronoinnin vuosilupa. Katso kumpi on edullisempi käyttötarkoitukseesi.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 jos käytät Livestriimauslupaa tai Tuotantokohtaista synkronointilupaa tai Synkronoinnin vuosilupaa, olet raportoinut tiedot käyttämästäsi musiikista Teostolle.

 vaikka kyse on maksuttomasta livestriimistä, jos käytät Mediapienlupaa ja jos olette esittäneet tekijänoikeuden suojaamaa musiikkia, olet tehnyt normaaliin tapaan Teostoon Tapahtumalupaan liittyvän esitysilmoituksen, ks. Järjestämme maksullisen tai maksuttoman musiikkia sisältävän konsertin, esiintymisen tai tapahtuman.

 Teoston lupa ei takaa sitä, että eri alustojen omat sisällöntunnistujärjestelmät eivät blokkaa tai katkaise striimiä. Teosto ei voi vaikuttaa siihen, miten em. alustojen omat sisällöntunnistusjärjestelmät toimivat.

 Toimi näin

 Lue lisää, katso hinnat ja hanki luvat Teoston sivuilta: Livestriimauslupa, Mediapienlupa ja sen Synkronointilisä, Tuotantokohtainen synkronointilupa, Synkronoinnin vuosilupa.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

 Jos jätät tallenteen max 30 vuorokaudeksi, lataa Livestriimausluvan raportointipohja (excel) Teoston sivuilta. Täytä raportointilomakkeeseen tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot. Lähetä raportointilomake sähköpostitse osoitteeseen medialicensing(at)teosto.fi viimeistään 14 vuorokauden kuluttua livestriimauksesta. Jos päätätkin jättää livestriimistä tallenteen, lähetä lomake viimeistään 7 vuorokauden kuluttua tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.
  Jos käytät Tuotantokohtaista synkronointilupaa tai Synkronoinnin vuosilupaa, lataa ko. rapotointilomake Teoston Lomakkeet, sopimuspohjat ja sopimukset -sivulta ja raportoi tiedot käyttämästäsi musiikista Teostolle.

 Tapahtuman tietoja sinun ei tarvitse raportoida erikseen Mediapienluvan raportointilomakkeelle. Mediapienluvalla kerätyt korvaukset tilitetään musiikintekijöille radio- ja konserttialueiden musiikinkäyttöraporttien perusteella.

Sivun alkuun ↑

Maksullinen livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, ei tallennetta

Livestriimaamme maksullisen musiikkia sisältävän konsertin tai keikan YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, emme jätä audio- tai videotallennetta myöhemmin toistettavaksi

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 olet hankkinut striimaukselle Teoston Livestriimausluvan. HUOM! Luvan hintaan sisältyy oikeus säilyttää livestriimistä tehtyä tallennetta jälkikatselua varten 30 vrk:n ajan.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 olet raportoinut tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot Teostolle raportointilomakkeella 14 vuorokauden sisällä livestriimauksesta.

 Toimi näin

  Lue lisää, katso hinnat ja hanki Livestriimauslupa Teoston sivuilta.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

 Lataa Livestriimausluvan raportointipohja (excel) Teoston sivuilta.
Täytä raportointilomakkeeseen tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot.
Lähetä raportointilomake sähköpostitse osoitteeseen medialicensing(at)teosto.fi viimeistään 14 vuorokauden kuluttua livestriimauksesta. Jos päätätkin jättää livestriimistä tallenteen, lähetä lomake viimeistään 7 vuorokauden kuluttua tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.

Sivun alkuun ↑

Maksullinen livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä + tallenne max 30 vrk

Livestriimaamme maksullisen musiikkia sisältävän konsertin tai keikan YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, jätämme maksullisen audio- tai videotallenteen myöhemmin toistettavaksi max 30 päiväksi

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 olet hankkinut striimaukselle Teoston Livestriimausluvan. Luvan hintaan sisältyy oikeus säilyttää livestriimistä tehtyä tallennetta jälkikatselua varten 30 vrk:n ajan.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 olet raportoinut tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot Teostolle raportointilomakkeella 7 vuorokauden sisällä tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.

 Toimi näin

  Lue lisää, katso hinnat ja hanki Livestriimauslupa Teoston sivuilta.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

 Lataa Livestriimausluvan raportointipohja (excel) Teoston sivuilta.
Täytä raportointilomakkeeseen tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot.
Lähetä raportointilomake sähköpostitse osoitteeseen medialicensing(at)teosto.fi viimeistään 7 vuorokauden kuluttua tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.

 

Sivun alkuun ↑

Maksullinen livestriimi YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä + tallenne yli 30 vrk

Livestriimaamme maksullisen musiikkia sisältävän konsertin tai keikan YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, jätämme maksullisen audio- tai videotallenteen myöhemmin toistettavaksi yli 30 päiväksi

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 jos tallenne on a) audiomuodossa, olet hankkinut Teoston Mediapienluvan, tai b) videomuodossa, olet hankkinut Teoston Mediapienluvan ja erillistä maksua vastaan sen Synkronointilisän (piensynkronointi) TAI olet hankkinut Tuotantokohtaisen synkronointiluvan/ sinulla on Synkronoinnin vuosilupa. Katso kumpi on edullisempi käyttötarkoitukseesi.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 Toimi näin

 Lue lisää, katso hinnat ja hanki tarvitsemasi lupa Teoston sivuilta: Mediapienlupa ja sen Synkronointilisä, Tuotantokohtainen synkronointilupa, Synkronoinnin vuosilupa.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

  Jos käytät Tuotantokohtaista synkronointilupaa tai Synkronoinnin vuosilupaa, lataa ko. rapotointilomake Teoston Lomakkeet, sopimuspohjat ja sopimukset -sivulta ja raportoi tiedot käyttämästäsi musiikista Teostolle.

 

Sivun alkuun ↑

Maksuton tai maksullinen livestriimi + ei tallennetta tai ilmainen tai maksuton tallenne TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä

Livestriimaamme maksuttoman musiikkia sisältävän konsertin tai keikan ja voimme jättää audio- tai videotallenteen TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 olet saanut luvan striimaukseen ja mahdolliseen tallenteeseen kaikkien teosten kaikilta oikeudenomistajilta. HUOM! TikTok, Twitch, Twitter ja LinkedIn eivät ole Teoston lisensoimia alustoja eikä Teosto voi siksi myöntää lupia livestriimaukseen tai tallenteisiin näillä alustoilla.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 Toimi näin

 Pyydä tiedot oikeudenomistajista ja heidän yhteystiedoistaan Teostosta.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

Sivun alkuun ↑

Maksuton tai maksullinen livestriimi muulla maksuttomalla alustalla kuin YouTubessa, FB:ssä, IG:ssä, TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä + ei tallennetta tai tallenne max 30 vrk

Livestriimaamme maksuttoman musiikkia sisältävän konsertin tai keikan muulla alustalla kuin YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä, voimme jättää audio- ja videotallenteen max 30 vuorokaudeksi.

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 olet hankkinut striimaukselle Teoston Livestriimausluvan. Luvan hintaan sisältyy oikeus säilyttää livestriimistä tehtyä tallennetta jälkikatselua varten 30 vrk:n ajan.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 olet raportoinut tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot Teostolle raportointilomakkeella 7 vuorokauden sisällä tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.

 Toimi näin

  Lue lisää, katso hinnat ja hanki Livestriimauslupa Teoston sivuilta.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

 Lataa Livestriimausluvan raportointipohja (excel) Teoston sivuilta.
Täytä raportointilomakkeeseen tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot.
Lähetä raportointilomake sähköpostitse osoitteeseen medialicensing(at)teosto.fi viimeistään 7 vuorokauden kuluttua tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.

Sivun alkuun ↑

Maksullinen tai maksuton livestriimi muulla maksuttomalla alustalla kuin YouTubessa, FB:ssä, IG:ssä, TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä + tallenne yli 30 vrk

Livestriimaamme maksullisen musiikkia sisältävän konsertin tai keikan muulla alustalla kuin YouTubessa, FB:ssä tai IG:ssä, TikTokissa, Twitchissä, Twitterissä tai LinkedInissä ja jätämme audio- ja videotallenteen yli 30 vuorokaudeksi

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

jos tallenne on a) audiomuodossa, olet hankkinut Teoston Mediapienluvan, tai b) videomuodossa, olet hankkinut Teoston Mediapienluvan ja erillistä maksua vastaan sen Synkronointilisän (piensynkronointi) TAI olet hankkinut Tuotantokohtaisen synkronointiluvan/ sinulla on Synkronoinnin vuosilupa. Katso kumpi on edullisempi käyttötarkoitukseesi.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 olet raportoinut tapahtuman liikevaihto- ja musiikkitiedot Teostolle raportointilomakkeella a) 14 vuokauden sisällä livestriimauksesta tai b) jos jätät tallenteen, 7 vuorokauden sisällä tallenneajan (30 vrk) päättymisestä.

 Toimi näin

 Lue lisää, katso hinnat ja hanki tarvitsemasi lupa Teoston sivuilta: Mediapienlupa ja sen Synkronointilisä, Tuotantokohtainen synkronointilupa, Synkronoinnin vuosilupa.

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

  Jos käytät Tuotantokohtaista synkronointilupaa tai Synkronoinnin vuosilupaa, lataa ko. rapotointilomake Teoston Lomakkeet, sopimuspohjat ja sopimukset -sivulta ja raportoi tiedot käyttämästäsi musiikista Teostolle.

Sivun alkuun ↑

Maksullinen tai maksuton livestriimi maksullisella alustalla + tallenne tai ei

 Kuuluuko alustan palveluun, että se hoitaa stiimaus- ja tallenneluvan? Useimpien kotimaisten maksullisten alustojen palveluihin tämä kuuluu.

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet maininnut kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa.

 olet varmistanut, hoitaako maksullinen alusta lupa-asiat puolestasi. Jos luvat eivät kuulu alustan palveluun, valitse tältä sivulta ohje, joka vastaa tilannettasi maksullisuuden/maksuttomuuden ja mahdollisen tallenteen sekä sen katseluajan suhteen ja noudata sitä.

 maksullinen asia hoitaa stiimaukseen ja tallenteeseen lupa-asiat puolestasi, jos se on näin ilmoittanut.

 jos käytät äänitemusiikkia, olet saanut striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön. Jos käytät AV-tallenteita, olet saanut AV-tuottajalta luvan videoiden käyttöön.

 Toimi näin

 Jos käytät äänitemusiikkia, pyydä lupa äänitteen käytön äänitetuottajalta eli levy-yhtiöltä. Tieto levy-yhtiöstä löytyy fyysisen levyn kansista tai esim. Spotifyn Show credits -tiedoista Source-kohdasta. Levy-yhtiöiden kotisivut ja yhteystiedot löytyvät esimerkiksi Googlen avulla.

Sivun alkuun ↑

Esiinnymme jonkun muun järjestämässä livestriimissä

 Kaikki on kunnossa, kun

 jokaisella esiintyjällä on ollut harjoitteluvaiheessa luvalliset nuotit, vaikka esiintyisitte ilman nuotteja.

 nuotit ovat peräisin luvallisesta sähköisestä tai fyysisestä nuottiarkistosta.

 sovituksissa on sovitusluvat.

 tilaussävellyksissä on tekstinkäyttöluvat.

 olet saanut luvan striimaukseen kaikilta esiintyjiltä sekä sopinut mahdollisesta korvauksesta ammattimuusikoiden ja – laulajien kanssa ja maksanut korvaukset verokortilla tai laskua vastaan.

 olet varmistanut, että tilaisuuden järjestäjä huolehtii tarvittavista luvista, jos käytätte äänitemusiikkia, myös striimaus- ja tallennusluvan lisäksi äänitetuottajalta luvan äänitemusiikin käyttöön.

 olet toimittanut striimin järjestäjälle kaikki tekijä- ja teostiedot esim. livestriimin kuvauksessa ilmoitettavaksi.

Sivun alkuun ↑