Jäsenille

Sulasol tarjoaa jäsenilleen harrastustoimintaan liittyviä palveluja ja osallistuu suomalaisen musiikkielämän kehittämiseen. Jokainen Sulasolin jäsen on sekä keskusliiton että yhden piirin ja erikoisliiton jäsen. Tästä kolmen palan jäsenyydestä muodostuu jäsenten saama Sulasol-etujen kokonaisuus.

Sulasol-etuja

 • Edunvalvontaa päättäjien ja viranomaisten suuntaan yhteistyössä muiden alan järjestöjen kanssa
 • Sulasol-lehti neljä kertaa vuodessa
 • Näkyvyyttä omalle yhdistykselle verkossa ja lehdessä
 • Monenlaisia musiikkitapahtumia ja monipuolista koulutusta jäsenhintaan
 • Nuotteja ja oppimateriaaleja alennuksella
 • Ohjelmistoneuvontaa ja apua nuottien hankintaan
 • Nuottiuutuudet Nuottiklubista alennuksella kaksi kertaa vuodessa
 • Musica Internationalin nuottitietokannan käyttömahdollisuus
 • Rahallista tukea Opintokeskus Siviksen kautta
 • Tietoa ja asiantuntija-apua jäsenten väliseen yhteistyöhön, kansainvälisiin kontakteihin sekä musiikki- että yhdistysasioihin
 • Mahdollisuutta muistaa ansiomerkein ja huomionosoituksin omaa jäsenistöä
 • NetTicket-lipunmyyntiyhteistyö
 • Etuja erilaisista yhteistyösopimuksista
 • Omat verkkosivut edullisesti Sulasolin kautta (Yhdistysavain)

Sulasolin palvelut jäsenille

Kustannustoiminta ja nuottipalvelu

Nuottimateriaalin tuottaminen ja välittäminen on ollut Sulasolin perustehtäviä alusta alkaen. Sulasol on tätä nykyä maan aktiivisin kuoromusiikin kustantaja. Toinen nuottipuolen tärkeä osa on nuottivälitys. Sulasolissa on maan paras valikoima sekä suomalaisia että ulkomaisia kuoronuotteja. Tilauksesta toimitetaan myös muuta nuottimateriaalia.

Sulasol ry:n jäsenyhdistykset ja niiden jäsenet saavat 15 % alennuksen kaikista Sulasolin kustantamista irtonuoteista.

Ellei ehdi Helsinkiin nuotteja selaamaan, yksi hyvä vaihtoehto on liittyä Nuottiklubiin. Kerhon jäsenet saavat kaksi kertaa vuodessa tärkeimpien kustantajien nuottiuutuudet alennettuun hintaan. Nuotteja voi tilata suoraan Sulasolin verkkokaupasta.

Viestintä

Sulasol-lehti ilmestyy ja kannetaan kotiin Sulasolin jäsenille neljä kertaa vuodessa. Lehden tekee merkittäväksi juuri se, että se tavoittaa jokaisen soittajan ja laulajan. Lehti tarjoaa tietoa, ajatuksia, ajankohtaisia tapahtumia ja mahdollisuuden sanoa sanansa. Järjestöosa palvelee erikoisliittojen ja piirien tiedotuskanavana, kun taas Kuorot ja orkesterit -osio kertoo jäsenyhdistysten toiminnasta.

Runsaasti tietoa löytyy myös Sulasolin verkkosivuilta. Uutiset, tapahtuma- ja konserttikalenteri pitävät tietoisena mitä tapahtuu ja missä. Jokaisella erikoisliitolla ja myös muutamalla piirillä on omat sivunsa.

Näkyvyyttä omalle yhdistykselle

Sulasol tuo jäsenilleen erilaisia mahdollisuuksia kertoa toiminnastaan. Tulevien konserttien ja tapahtumien ilmoitukset saa ilmaiseksi sekä verkkosivujen että Sulasol-lehden konserttikalenteriin. Kuoro tai orkesteri voi kirjoittaa lehteen myös lyhyitä juttuja merkittävistä tapahtumistaan.

Kuorojen ja orkesterien verkkosivut voidaan linkittää Sulasolin sivuille. Jos linkki puuttuu, voi omien sivujen osoitteen ilmoittaa osoitteeseen info@sulasol.fi. Mikäli omia sivuja ei vielä löydy, Sulasol tarjoaa jäsenilleen edullisen mahdollisuuden toteuttaa verkkosivut Yhdistysavaimen työkalulla.

Asiantuntemus

Sulasolin toimisto tarjoaa monen alan asiantuntemusta. Saatavilla on tarjontaa ohjelmistoneuvonnasta yhdistystietouteen, kansainvälisistä tapahtumista asiantunteviin arvosteluihin. Toimiston työntekijät vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Laulu- ja soittojuhlat

Sulasol järjestää kerran viidessä vuodessa valtakunnalliset musiikkijuhlat, jotka kokoavat sulasolilaiset yhteen konsertteineen, kilpailuineen ja yhteisesiintymisineen. Edellisen kerran Laulu- ja soittojuhlat järjestettiin 2022 Jyväskylässä.

Muut tapahtumat

Sulasolin järjestämistä tapahtumista löytyy valittavaa kaikille. Erikoisliitot ja piirit järjestävät jäsenilleen pienyhtyekilpailuita, yhteiskonsertteja, koulutuksia, Laulun ja soiton päivän tapahtumia ja yhteislaulutilaisuuksia. Tapahtumista löytyy lisätietoa verkkosivujen tapahtumakalenterista ja Sulasol-lehdestä.

Koulutus

Sulasol on myös merkittävä koulutusvoima. Sulasolin erikoisliitot ja piirit järjestävät säännöllisiä valtakunnallisia ja alueellisia koulutustapahtumia, joista osa on suunnattu laulajille tai soittajille, osa kuoronjohtajille ja kapellimestareille sekä osa yhdistysten vastuuhenkilöille. Valtaosa keskusliiton koulutuspanoksesta on epäsuoraa eli vaikuttamista koulutusta antaviin tahoihin ja koulutustoiminnan koordinointia.

Kansainväliset yhteydet

Sulasolin jäsenyydet useissa pohjoismaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä ovat avanneet suomalaisille laulajille ja soittajille ovet lauluun ja soittoon maailman turuilla ja toreilla. Mahdollisuuksia on tätä nykyä runsaasti, voi laulaa Maailman Nuorisokuorossa, voi olla huippujohtajien johdettavana Nordklangissa, voi soittaa NMU:n kansainvälisellä orkesterileirillä tai vaikkapa osallistua kuoronjohtajien maailmansymposiumiin. Tietoa vaihtoehdoista löytyy Sulasolin nettisivuilta, toimistosta ja Sulasol-lehdestä.

Huomionosoitukset

Sulasolin jäsenet voivat hakea Sulasolilta, sen erikoisliitoilta ja piireiltä erilaisia ansiomerkkejä jäsentensä muistamiseksi. Ansiomerkeillä voi muistaa mm. pitkään kuorossa tai orkesterissa mukana olleita tai toiminnassa erityisesti aktivoituneita jäseniä. Jokainen Sulasolin jäsen voi lisäksi ostaa itselleen Sulasolin jäsenmerkin. Lisätietoja ansiomerkeistä voi kysyä Sulasolilta.

Rahallinen tuki

Sulasol on Opintokeskus Siviksen jäsen, minkä johdosta Sulasolin jäsenten on mahdollista hakea Sivikseltä rahallista tukea koulutustoimintaansa eli viikkoharjoituksiin, laulu- ja soittoleireihin tai seminaareihin.

Lisäksi Sulasol ja jotkut sen erikoisliitoista myöntävät lähinnä kuoron- tai orkesterinjohtajille stipendejä palkintona ansiokkaasta toiminnasta.

Edunvalvonta

Sulasolin merkittävä tehtävä on valvoa jäsenistönsä ja koko harrastajamusiikkikentän etuja ja kehittää ja parantaa niiden toimintamahdollisuuksia. Edunvalvonta on pääosin taustavaikuttamista, istumista työryhmissä ja komiteoissa. Vaikka työ on näkymätöntä, sen tulokset voivat olla hyvinkin näkyviä, sillä yli 300 yhdistyksen liitolla, jolla on jäsenenään n. 9 000 laulajaa ja soittajaa, on huomattavasti painoarvoa. Kun edunvalvontatyötä tehdään yhteistyössä muiden musiikkijärjestöjen kanssa, on painoarvo vielä entistäkin suurempi.

Suomen Hostellijärjestö

Sulasol-jäsenyys tuo mukanaan myös jäsenyyden Suomen Hostellijärjestössä. Jäsenyys antaa merkittäviä alennuksia kaikissa hostelleissa. Kotimaan hostellikortti ei ole enää sidottu Sulasolin jäsenkorttiin vaan sen voi tilata ilmaiseksi osoitteesta https://www.hostellit.fi/jasenet/. Lomakkeen jäsenjärjestö-kohtaan kirjoitetaan Sulasol ry.

Sulasolin jäsenet saavat 10 % majoitusalennuksen Suomen Hostellijärjestön verkoston hostelleissa Suomessa, kun varaus tehdään osoitteen www.hostellit.fi kautta tai suoraan hostelliin. Hostellijärjestön verkostoon kuuluu yli 40 hostellia, jotka tarjoavat vastuullista, uniikkia ja yhteisöllistä majoitusta ympäri Suomen. Sulasolin jäsenenä saat myös Kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan.

Yhdistysavain

Sulasolin jäsenyhdistykset voivat perustaa nettisivut Yhdistysavaimen kautta. Sulasolin jäsenet saavat sivut alennettuun hintaan.

Sulasolin jäsenten tilaukset täältä:  http://www.yhdistysavain.fi/liitot/sulasol/

Yhdistysavain laskuttaa maksut suoraan yhdistykseltä. Yhdistyksen sivujen osoitteeksi tulee yhdistys.sulasol.net.