Mikä Puhtaasti?

“Haluaisimme hoitaa tekijänoikeusasiat oikein, muttemme aina tiedä, milloin pitäisi tehdä jotakin ja miten. Netistä löytyy kyllä tietoa, mutta tekijänoikeudet ovat vaikeaselkoinen viidakko. Ja sitten on se rahakysymyskin…”  

Kuulostaako tutulta?  

Niin meistäkin. 

Siksi olemme luoneet Puhtaasti-hankkeen ja -sivuston. Ne tekevät tekijänoikeuksista välittämisen helpoksi. 

 

Tieto-, ohje- ja vinkkipankit tarjoavat vastauksia nimenomaan kuorojen, orkestereiden ja yhtyeiden arjen kysymyksiin ja tarpeisiin.

Viestintä ja koulutukset tuovat tekijänoikeusasiat lähelle ymmärrettävästi, kiinnostavasti ja käytännönläheisesti.

Materiaalipankin aineisto eli Puhtaasti-logot, aihetunnisteet ja valmiit tekstit ovat keino osallistua konkreettisesti Sulasol-perheen ja sen jäsenten yhteiseen missioon ja tekijänoikeuksien näkyväksi tekemiseen. 


Kaipaatko konkreettisia neuvoja, kun olet vaikkapa järjestämässä konsertin, jakamassa pätkän konserttitaltioinnista Instagramissa tai julkaisemassa tallenteen striimatusta esiintymisestä?  

 Ohjepankista löydät juuri tilannettasi vastaavan otsikon, jota klikkaamalla saat kerralla kaikki tarvitsemasi toimintaohjeet.  


Haluatko saada vastauksen tiettyyn kysymykseen, syventää tekijänoikeustietouttasi tai ymmärtää, mitkä tekijänoikeusasiat ohjepankin toimintaohjeiden taustalla vaikuttavat?
 

Tietopankkiin on koottu kysymysten ja selkokielisten vastausten muodossa keskeisimmät tekijänoikeusasioihin liittyvät periaatteet. 


Mietitkö, miten nuottihankinnat voisi rahoittaa tai miten erikoisliiton tai piirin tapahtumissa voisi tukea laillisen nuottimateriaalin käyttöä?
 

Vinkkipankki jakaa parhaat ideat ja käytännöt, jotka tukevat tekijänoikeuksien toteuttamista juuri teille tutussa ja tavanomaisessa toiminnassa.  


Haluatko olla mukana yhteisessä missiossamme ja samalla auttaa kuoro- ja orkesterikavereita tarjoamalla muistutuksen saatavilla olevasta tiedosta ja tuesta?  

Materiaalipankista löydät Puhtaasti-logot, aihetunnisteet ja valmiit tekstit, joilla voi osallistua talkoisiin tekijänoikeustietoisuuden lisäämiseksi.

 Tuntuuko tiedon kaivaminen ja asioihin perehtyminen omin avuin hankalalta?

Koulutukset ja viestintä mm. somessa ja jäsenkirjeissä tuovat tekijänoikeusasiat lähelle käytännönläheisesti, ymmärrettävästi ja koskettavastikin. Koulutuksia toteutetaan yhteistyössä tekijänoikeusammattilaisten kanssa saavutettavasti mm. webinaareina, joissa on tilaa kysymyksille ja keskustelulle. Tulevista koulutuksista viestitään Sulasolin kanavissa.