Jyväskylä 2022

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat täyttivät Jyväskylän kuorolaululla

Tapahtumaan osallistui noin 1500 laulajaa eri puolilta Suomea

Jyväskylä täyttyi kuoromusiikista ja a cappella -laulusta, kun Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlat järjestettiin kaupungissa 9.–12. kesäkuuta. Tapahtuma kokosi paikkakunnalle pitkälti toistatuhatta kuorolaista eri puolilta Suomea Hangosta Sodankylään ja Vaasasta Joensuuhun. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimi Paavo Hyökki ja suojelijana tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tapahtuman pääkonsertit esittelivät monipuolisesti maamme kuorojen ja lauluyhtyeiden parhaimmistoa. Suurkuoron laulu yhdessä Jyväskylän Sinfonian kanssa avajaisissa ja pääjuhlassa sekä puistossa järjestetyssä juhlajumalanpalveluksessa herkisti niin laulajat kuin yleisönkin. Voidaankin sanoa, että tapahtuma todella kokosi suomalaisen kuoroperheen yhteen korona-ajan hiljaiselon jälkeen.

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien avajaisia vietettiin perjantaina 10.6. Jyväskylän Lounaispuistossa, ja viikonloppu huipentui pääjuhlaan Harjun stadionilla lauantaina 11.6. Molemmissa tilaisuuksissa kuultiin jopa noin 1500 laulajan suurkuoroa ja Jyväskylä Sinfoniaa. Tapahtuman ensimmäiset pääkonsertit kuultiin jo torstaina 9.6. Pääkonserteissa esiintyivät P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailun kantaesityksistä vastanneiden paikallisten kuorojen lisäksi Semmarit, Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet ja Suomen Naiskuoroliiton Liittokuoro Louhi, Helsingin kamarikuoro, Lain Huuto, Vox Aurea ja Club For Five.

Juhlat päättyivät sunnuntaina 12.6. Lounaispuistossa järjestettyyn suorana televisioituun juhlajumalanpalvelukseen yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa ja samaisen puiston vallanneeseen Sing & Shine -loppuhuipennukseen. Tapahtumaan osallistuvat kuorot esiintyivät viikonlopun aikana myös maratonkonserteissa ja Jyväskylän keskustan ravintoloissa.

Tapahtuman yhteydessä jaettiin myös Sulasolin Klemetti-palkinto tunnustuksena ja kannustuksena Sulasol- ja musiikkitoiminnassa ansioituneelle ja menestyneelle henkilölle. Palkinnon sai Laulu- ja soittojuhlien pääjuhlan yhteydessä erityisesti Naiskuoro KYN:n johtajana tunnettu Kaija Viitasalo.

Tapahtuman järjesti Sulasol ry yhdessä Sulasolin Keski-Suomen piirin kanssa. Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlien pääyhteistyökumppaneina toimivat WellO2, Keskimaa ja LähiTapiola Keski-Suomi sekä Jyväskylän kaupunki.

Kuvagalleria

[kuvat Ahti Viluksela]