Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat

Seuraavat Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Jyväskylässä 9.-12.6.2022. Tuolloin juhlitaan myös 100 vuotta täyttävää Sulasolia. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Paavo Hyökki ja projektipäällikkönä Aino Herranen. Tapahtuman ilmoittautuminen on alkanut 10.5.2021, ja juhlien aikataulu, pääesiintyjät ja yhteisohjelmisto on myös samalla julkaistu. Myös sähköiset nuotit suurkuoro-ohjelmistosta ovat jo saatavilla kaikille kuoromuodoille. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Ota myös juhlien Facebook– ja Instagram-tilit seurantaan @laulujuhlat ja kerro omia juhlatunnelmia tunnisteilla #laulujuhlat2022 #sulasol100 #laulujuhlija #soittojuhlija #jyväskylä!

Sulasolin Keski-Suomen piiri on järjestelyissä vahvasti mukana. Piirin puheenjohtaja Maaria Manner iloitsee siitä, että juhlat saadaan Keski-Suomeen. Edelliset kerran Sulasolin juhlat järjestettiin Jyväskylässä 1954.

Jyväskylän kaupunki yhteistyökumppanina on tarjonnut asiantuntevan osaamisensa hakuprosessissa, ja kaupungissa on hyvät valmiudet vastaanottaa suuria joukkotapahtumia. Tällä kertaa mukana on myös EduFutura ja Jyväskylän Suomalainen musiikkikampus. Edufuturan toimijat, Jyväskylän yliopisto, ammattikorkeakoulu JAMK ja koulutuskuntayhtymä Gradia tuovat mukaan uusinta tutkimustaan ja koulutustaan.

Suomessa on järjestetty laulu- ja soittojuhlia aktiivisesti 1800-luvulta lähtien. Sulasolilla on ollut merkittävä rooli juhlien järjestäjänä 1930-luvun jälkeen. Alkusysäys laulu- ja soittojuhlien järjestämiseksi Suomessa tuli 1800-luvun lopulla Virosta. Suomen ensimmäiset laulujuhlat järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1884.