Puhtaasti-hankkeen budjetointivinkit

Yhdistysten syyskokoukset ovat käsillä ja Excelit höyryävät vuosibudjetteja! On aika tehdä faktantarkistus väitteelle “Ei ole varaa nuotteihin.” Menisikö se sittenkin “Nuotteihin on varaa, jos niihin varaa rahaa.”? Kokeile, mitä tapahtuu, kun budjetoitte nuottikulut aivan samoin kuin kaikki muutkin kulut! Apua löydät alla olevista Puhtaasti-hankkeen budjetointivinkeistä.

💡 Vaali yhteistyötä ohjelmistosta päättävän taiteellisen johdon ja talousasioista vastaavien kanssa. Sopikaa raameista ja huolehtikaa niissä pysymisestä yhdessä.

💡  Merkitse nuottikulut omana rivinään vuosibudjetin kulupuolelle. Tarvittaessa lisää tuottoja tai karsi ei-lakisääteisiä kuluja, jotta budjetti on tasapainossa.

💡 Jyvitä tietyn konsertin tai projektin uudet nuotit ko. projektin kuluiksi (joulukonserttikappaleet vaikka muutamalle vuodelle jaksotettuna) ja sisällytä apurahahakuihin. Tarvittaessa lisää tuottoja (lipun tai levyn hintaa, kuulijamäärää jne.) tai karsi ei-lakisääteisiä kuluja.

💡 Laske vuoden nuottikulut/ jäsen ja sisällytä ne jäsenmaksuun tai laskuta erikseen todellisten kulujen mukainen vuosittainen nuottimaksu.

💡 Laskuta uusilta jäseniltä nuottimaksu, joka kattaa perusohjelmiston nuotit.

💡 Jos tilausesiintymisen tilaaja toivoo tiettyä teosta, sisällytä syntyneet nuottikulut esiintymispalkkioon.

💡 Hyödynnä Sulasolin jäsenetu: Sivis-tuki!

💡 Juuri sinä, olit rivijäsen tai vastuuhenkilö! Kerro rehellisesti hallituksellesi ja jäsenillenne, että luvaton kopioiminen on vastoin tekijänoikeuslakia. Anna jokaisen jäsenen päättää, maksaako korotetun jäsenmaksun, erillisen nuottilaskun vai ostaako itse nuottinsa, jottei omassa kansiossa ole luvattomia nuotteja.

💡 Osta karonkan viimeisen karpalomehun sijasta nuotti.

Lue lisää Puhtaasti-vinkkipankista!

 

Aiemmat osat:

Viikko 1: Henkinen valmistautuminen
Viikko 2: Aseta realistinen tavoite ja kerro siitä kaverille
Viikko 3: Budjetoi välinehankinnat

 

Mikä ihmeen Puhtaasti-hanke? Lue lisää verkkosivujen Puhtaasti-osiosta sulasol.fi/puhtaasti!