Kansiokuntoon: Budjetoi välinehankinnat (osa 3/10)

Oi kuoroharrastuksen autuutta! Ei monenkirjavaa varusterumbaa! Ei isoja välineinvestointeja! Ei kalliiden tilavuokrien kattoon hilaamia kausimaksuja! Mikä ilo onkaan panostaa siihen, mitä ilman emme voi tehdä musiikkia: nuotteihin ja musiikin käyttölupiin! 

VIIKKO 3: Budjetoi välinehankinnat

💪 Palaa tavoitteisiisi. Arvioi, mitä niiden saavuttaminen, esim. yksien luvallisten nuottien hankkiminen, maksaa. Miten rahoitat hankinnat?

💪 Katso vuosibudjetista, paljonko rahaa nuotteihin ja lupiin on jäljellä. Jos peruskuntokausi on onnistunut, rahoitus on kunnossa.

💡 Etkö löydä Nuotit- tai Teosto-luvat-kohtia budjetistanne? Lisää ne heti vuosibudjettipohjaan; saat välineet kuntoon ensi vuodeksi. Tee budjetti 2023 rinnakkain taiteellisen suunnittelun kanssa ja budjetoi nuotteihin ja lupiin suunnitelmienne edellyttämät summat. Karsi muita kuluja tai kasvata tuloja, jotta näihin lakisääteisiin asioihin riittää rahaa.

💪 Spurttaamalla pääset maaliin tänäkin vuonna. Ehdit lisätä kulut joulukonserttibudjettiin ja kattaa ne: hieman painavammat puntit kehiin eli lipun hintaa hitunen ylös tai myyntikiintiöön lippu pari lisää per laulaja. Myyntiä vauhditat Puhtaasti-logolla ja -teksteillä vakuuttamalla kuulijat saamastaan vastineesta.

💪 Ja on meillä sponsorikin: nuottiostoja kompensoit Sivis-tuella (jopa 33 €/leiri- tai viikkoharjoitustunti, max. 55 % kuluista)! Jottei käy kuten kuntosalijäsenyyksille joskus, ota loppuvuonna kaikki irti saamistanne Sivis-tunneista.

💡 Oletko missannut Sivis-tuet, vaikka kuulutte Sulasoliin? Lisää vuosikelloonne lokakuulle muistutus tuntihausta!

 

Anne Härkönen Puhtaasti-ydintiimistä demonstroi teille muutoksen sohvaperunasta kansiokuntobudjetoijaksi!

Aiemmat osat:

Viikko 1: Henkinen valmistautuminen
Viikko 2: Aseta realistinen tavoite ja kerro siitä kaverille

 

Mikä ihmeen Puhtaasti-hanke? Lue lisää verkkosivujen Puhtaasti-osiosta sulasol.fi/puhtaasti!