Kansiokuntoon: Ylävartalon salitreeni – luvallisten nuottien erikoistapaukset (osa 6/10)

Viimeksi kohennettiin hapenottokykyä jumppaamalla luvallisten nuottien perussääntöjä. Nyt siirrytään voimaharjoitteluun. Saatat tunnistaa jopa uusia lihasryhmiä, kun vahvistamme lihasmuistia luvallisten nuottien erikoistapauksia varten. Siispä suunta salille! 

VIIKKO 6: Ylävartalon salitreeni – luvallisten nuottien erikoistapaukset

Miten hankkia luvallinen nuotti, kun

…tarvitset yhden nuotin kokoelmasta?
Jos teos on julkaistu vain kokoelmassa, ota yhteys kokoelman julkaisijaan tai suoraan ko. teoksen kustantajaan. Kysy, voitko ostaa nuottia yksittäin ns. erillispainoksena. Sulasolin kokoelmista voit!

…teoksen painos on loppuunmyyty?
Kysy kustantajalta/ julkaisijalta, voisiko teoksesta ottaa uuden painoksen, erillispainoksen tai onko kopiointi kustantajan luvalla korvausta vastaan mahdollista. Lupa on hyvä pyytää kirjallisena ja merkitä nuottiin.

…kyseessä on teidän tilaussävellyksenne tai -sovituksenne?
Luvallinen nuotti on säveltäjältä/ sovittajalta saamanne käsin kirjoitettu tai digitaalinen käsikirjoitus eli manus (luvallisuus toki edellyttää myös sitä, että mahdolliseen sanoitukseen/ käännökseen tai vastaavasti sovittamiseen on saatu lupa oikeudenomistajalta). Tämä pätee, vaikka tilausteoksenne julkaistaisiin tai kustannettaisiin myöhemmin nuottina. Jotta voitte osoittaa oikeutenne käyttää käsikirjoitusta (esim. kuorokilpailuissa), pyydä säveltäjältä nuottiin maininta teistä tilaajana ja/tai mainitse asiasta tilaussopimuksessa. Jos haluatte painetut nuotit, kustantajan kanssa voi neuvotella tilaajan alennushinnasta.

Aiemmat osat:

Viikko 1: Henkinen valmistautuminen
Viikko 2: Aseta realistinen tavoite ja kerro siitä kaverille
Viikko 3: Budjetoi välinehankinnat
Viikko 4: Kansioanatomia kuntoon! – luvalliset nuotit
Viikko 5: Aerobinen treeni – luvallisten nuottien hankkiminen

Bonustreeni

Puhtaasti-hankkeen budjetointivinkit

Mikä ihmeen Puhtaasti-hanke? Lue lisää verkkosivujen Puhtaasti-osiosta sulasol.fi/puhtaasti!