Sulasol 100 vuotta

Tasan sata vuotta sitten 2. huhtikuuta 1922 perustettiin suomalaisen kuoromusiikin ja kuorojen yhdyssiteeksi Suomen Kuoroliitto. Alusta lähtien liiton haluttiin saattavan yhteen suomalaiset kuorot ja toimivan näiden kuorojen edunvalvojana, huolehtivan nuottien kustantamisesta kuoroille sekä kehittävän kuorojen taiteellista tasoa ja osaamista. Nykymuotoonsa Sulasol kehittyi 11 vuotta myöhemmin, kun liitto otti jäsenikseen myös orkestereita ja nimeksi vaihtui nykyisinkin käytössä oleva Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto.

Yhä sata vuotta myöhemmin Sulasolin ydintoimintaa on suomalaisen kuoromusiikin edistäminen niin taiteenlajina kuin harrastuksena ja harrastajaorkesterien keskusjärjestönä toimiminen. Edunvalvonta, tapahtumien järjestäminen, koulutustoiminta sekä nuotti- ja oppimateriaalin kustantaminen ovat keskeistä Sulasol-perheen toiminnan sisältöä. Tätä työtä tehdään yhdessä jäsenistön, erikoisliittojen ja piirien kanssa.

Viime ajat ovat olleet haastavia koko kulttuurialalle, myös meille järjestöille. Vaikeistakin ajoista kuitenkin selvitään toimimalla yhdessä. Tahdommekin kiittää jäsenistöämme ja kaikkia teitä, jotka olette antaneet omaa aikaanne, varojanne ja osaamistanne yhteisen päämäärän hyväksi. Sulasol haluaa jatkossakin olla se tärkein yhteistyökumppani kaikille suomalaisille orkestereille ja kuoroille – järjestää tapahtumia ja koulutuksia, kustantaa nuotteja, viestiä laajemmin ja palvella paremmin.

Nostakaamme malja tulevaisuudelle, soikoot Sulasolin soitto ja laulu seuraavatkin sata vuotta!

 

Helsingissä 2.4.2022

Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja

Sanna Katajavuori
toiminnanjohtaja

 

Haluatko tietää miten Sulasolista tuli Sulasol? Verkkosivuiltamme löytyy Sulasolin historia tiivistettynä.

Seuraathan meitä myös Facebookissa ja Instagramissa!