Siirry sisältöön

Makaroff Mia

Mia Makaroff (s. 1970) on suomalainen säveltäjä, sovittaja, musiikinopettaja ja kuoronjohtaja. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v. 2003. Hänen lopputyönsä käsitteli musiikin terapeuttisten vaikutusten hyödyntämistä päihderiippuvuuden estämiseen tähtäävän musiikkikasvatusmenetelmän luomisessa. v. 2005-06 hän opetti Sibelius-Akatemiassa erityisopetuksen musiikkipedagogiaa. Hän on opettanut musiikkia koululaisille ja nuorille, säveltänyt sekä valmistanut ja johtanut erilaisia musiikkiprojekteja. Läheisiä teemoja ovat myös rytmisyys kuoromusiikissa sekä monikulttuuriset ja luovat projektit. Suomalainen folklore ja runous ovat Makaroffille tärkeitä sävellysinspiraation lähteitä.

Makaroff on erikoistunut laulukirjoitusopetukseen; hänen oppilaansa ovat kirjoittaneet ja esittäneet kuusi koulumusikaalia. Makaroffin sävellyksiä ovat esittäneet useat tunnetut lauluryhmät ja kuorot kuten Rajaton, Philomela, King’s Singers ja Amarcord. Vuonna 2006 hänet kutsuttiin kansainvälisen Song Bridge -kuoroprojektin säveltäjäksi. Hän oli myös kutsuttuna pääpuhujana Festival 500 -juhlilla New Foundlandissa Kanadassa. Makaroff  on opettanut lapsikuorosävellyksen mestarikursseilla Belgiassa 2008, Italiassa 2010 ja Pietarissa Venäjällä 2014. Hän on myös ollut tuomarina ja luennoitsijana kuorokilpailuissa ja -festivaaleilla, esim. Cincinatissa USA:ssa 2012 (The Interkultur World Choral Games).

2012 esitettiin Makaroffin ensimmäinen musikaali Kruunulapset (Crown Children). Teatterimusiikki onkin hänen tärkeimpiä kiinnostusalueitaan; hän on lisäksi kirjoittanut musiikkia mm. näytelmiin Fågel blå (Sinilintu) ja Laulava poika. Makaroff on johtanut lapsikuoroja Vivace (laajentui myöhemmin myös nuoriso- ja naiskuoroksi) ja Ocarina sekä naiskuoro Evivaa. Nykyisin Makaroff johtaa Vivace Ladies -naiskuoroa sekä Hinthaaran sekakuoroa.

https://www.miamakaroff.com/