YLE-kuoronuotiston materiaalit kuorojen käytettävissä

Yleisradion Taideyliopiston kirjastolle lahjoittama kuoronuottikokoelma on toimitettu kokonaisuudessaan Sibelius-Akatemian kirjaston hallintaan. Nuotistosta lainataan kokonaisia materiaaleja kuoroille. Yksittäisiä niteitä useimmista kokoelman teoksista on siirretty kirjaston lainattavaan kokoelmaan, ja ne ovat normaalisti kirjaston asiakkaiden lainattavissa.

Kyseessä on vuosikymmenten kuluessa muodostunut historiallinen kokoelma. Osa aineistosta on ollut pitkään kovassa käytössä, mikä on toisinaan jättänyt jälkensä. Kokoelmaan ei sisälly suosittujen suurten kuoro-orkesteriteosten materiaaleja (esim. Mozartin Requiem, J. S. Bachin passiot).

YLE-kuoronuotiston teoksia voi hakea Arscasta ja Finnasta. Kokoelman luettelointi on vielä kesken, mutta nuottien tietoja lisätään jatkuvasti. Aineiston tunnistaa kokoelmatiedosta ”Sibelius-Akatemia, Kuoronuotisto, lainaus sopimuksen mukaan” ja sijaintitiedosta ”Sib Kuoronuotisto YLE”. Sen sijaan kokoelman ”Sibelius-Akatemia, Kuoronuotisto, ei lainata” nuotit eivät ole Taideyliopiston ulkopuolisten tahojen käytettävissä.

Yhteydenotot YLE-kuoronuotiston nuottien käytöstä sähköpostitse osoitteeseen lib.siba@uniarts.fi. Kokonaisten materiaalien lainaamiseksi pyydämme yhteydenottoa etukäteen, sillä kokoelmaa ei säilytetä kirjaston tiloissa.