Viestintää verkostoissa

Sulasol ry on jäsenenä monissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa ja järjestöissä, joiden kautta seuraamme alan puheenaiheita ja tapahtumia. Tällä palstalla vinkkaamme tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista artikkeleista

Nordisk Korforum

Seuraava Nordklang-tapahtuma järjestetään vuonna 2022 Reykjavikissa Islannissa 27.6.-3.7. Tapahtuma on avoin kaikille kuoromuodoille ja siihen voi osallistua joko kuorona tai yksittäisenä laulajana. Tarkempaa tietoa on tulossa lähiaikoina.
http://nordiskkorforum.org/

Seuraava Nordisk Körledarkonferens -tapahtuma, joka järjestetään Helsingissä, on siirretty vuoteen 2023. Uppsalassa Ruotsissa järjestettävä kuoronjohtajien tapahtuma siirrettiin viime vuodelta marraskuulle 2021 ja muutettiin virtuaaliseksi.

European Choral Association – Europa Cantat

Euroopan kuoroliiton ECA – Europa Cantatin kyselytutkimus COVID-19:n vaikutuksista kuorojen toimintaan on yhä auki. Kyselyyn voi vastata mistä tahansa maasta kuka tahansa aktiivinen kuorokentän toimija. Kysely ja lisätiedot:
https://europeanchoralassociation.org/covid-19/

The Europa Cantat Festival on yksi suurimmista kansainvälisistä musiikkifestivaaleista maailmassa. Festivaalia vietetään Ljubljanassa Sloveniassa 16.-25.7.2021. Festivaaliorganisaatio seuraa tarkasti COVID-19-tilannetta ja tiedottaa sivuillaan mahdollisista muutoksista ajantasaisesti. Lisätiedot:
https://europacantat.jskd.si/

EuroChoir järjestetään kuluvana vuonna Irlannin Limerickissä 11.-25.7. Projekti päättyy Europa Cantat Festivalille Slovenian Ljubljanaan. Järjestäjät seuraavat tarkasti COVID-19-tilannetta ja tiedottavata sivuillaan mahdollisista muutoksista ajantasaisesti.
Lisätiedot: https://europeanchoralassociation.org/…/euro…/eurochoir2021/

Seuraava Europa Cantat Junior -festivaali järjestetään Liettuassa Vilnassa 15.-24.7.2022 ja sitä seuraava Gentissä Belgiassa 5.-13.7.2023. https://europeanchoralassociation.org/?s=Europa+Cantat+Junior

Eric Ericson Award on nuorille kuoronjohtajille suunnattu kilpailu, jonka järjestävät yhteistyössä Ruotsin radio, Berwaldhall, the Royal Swedish Academy of Music, the Rosenborg-Gehrmans Foundation ja EBU. Kilpailu järjestetään 21.-24.10.2021. Ilmoittautumiset 17.5.21 mennessä. Lisätiedot:
https://www.berwaldhallen.se/en/eric-ericson-award-2/

11th European Academy for choral conductors on joka toinen vuosi kuoronjohtajille järjestettävä mestarikurssi, jonka järjestää Feniarco yhteistyössä ECA – Europa Cantatin sekä Arcomin ja Coro Polifonico Malatestianosin kanssa.
https://www.feniarco.it/en/projects/11th-european-academy-for-choral-conductors

ACDA – American Choral Directors Association

ACDA järjestää webinaarin yläkoulun ja lukion musiikinopettajille tiistaina 8.6.21. Mukana webinaarissa Inspiration for Revitalizing Your Middle School & High School Choirs on koulukuorojen johtajia, joilta voi saada käytännön vinkkejä työhön.
http://www.acda.org./conferences/national-webinars/

Musica International – The Virtual Choral Library

Musica-tietokanta on jälleen käytettävissä maaliskuisen datakeskuksen tulipalon jäljiltä. Kaikki tiedot onnistuttiin palauttamaan varmuuskopioilta! Musica-tietokanta sisältää lähes 200.000 kuoroteosta tekijöineen ja niiden lisäksi taustatietoja, käännöksiä, ääntämisohjeita ja soivaa dataa. Musica-tietokannan täysi käyttöoikeus on maksullinen, mutta Sulasolin jäsenenä sinulla on mahdollisuus hyödyntää Musica-tietokantaa, johon tarvittavan salasanan saat Sulasolin toimistolta.
https://www.musicanet.org

Suomen musiikkikasvatusseura – FiSME ry

Suomen musiikkikasvatusseuran V valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät järjestetään Tampereella 17.–20.11.2021. Päivien teemat ovat ke 17.11. Musiikki vaikuttaa!, to 18.11. Musiikki yhdistää!, pe 19.11. Musiikki kasvattaa! ja la la 20.11. Musiikki soi! Lisätiedot:
https://fisme.fi/mukaan/

Maailman musiikkikasvatusjärjestö ISME:n 35. maailmankonferenssi järjestetään Brisbanessa, Australiassa 17.-22.7.2022 teemalla ‘A Visible Voice’. Esityshaku on nyt auki, lisätietoa löytyy konferenssin sivuilta:
https://ismeworldconference.org/

Music Finland

Tallinn Music Week on Baltian alueen merkittävin musiikkiin keskittyvä kaupunkifestivaali. Tallinn Music Week on siirtynyt syksyyn 29.9.–3.10.2021. Lisätiedot: https://tmw.ee/

WOMEX World Music Expo järjestetään seuraavan kerran 27.-31.10.2021 Portossa Portugalissa. Lisätiedot:
https://www.womex.com/

Teosto ry

Hallitus on sopinut kulttuuri- ja tapahtuma-alan sekä liikunnan ylimääräisestä lisätalousarviosta. Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan alan tukipaketti on suurin tähän mennessä näille aloille annettu.
https://www.teosto.fi/hallitus-sopi-yli-200-miljoonan-euron-tukipaketista-
kulttuuri-ja-tapahtuma-alalle/

Koronapandemia on pudottanut tekijänoikeuskorvauksia miljoonilla euroilla.
https://www.teosto.fi/teostory/korona-pudotti-teoston-keraamia-korvauksia-
miljoonilla-euroilla/

Kopiosto ry

Yhteishallinnoinnilla tarkoitetaan toimintaa, jossa tekijänoikeuden yhteishallinnointiorganisaatiot hallinnoivat oikeuksia niiden haltijoiden puolesta. Toimintaa säätelee laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista (yhteishallinnointilaki). Yhteishallinnoinnin kehittämisen neuvottelukunta on asiantuntijaelin, joka seuraa ja arvioi yhteishallinnointilain vaikutuksia, edistää hyvien käytäntöjen noudattamista ja antaa suosituksia alalla noudatettavista menettelytavoista ja käytettävistä alan standardeista. Sulasolin liittohallituksen jäsen Susanna Kantelinen on valittu neuvottelukunnan varajäseneksi vuosiksi 2021–2024.
https://www.kopiosto.fi/kopiosto/tekijanoikeusjarjestoja-saatelevan-
yhteishallinnointilain-kommentaariteos-auttaa-lain-soveltamisessa/

Suomen Musiikkikustantajat ry

Warner Chappell Music Finlandin Creative Manager Marja Kortelainen kirjoittaa blogissaan, kuinka kustantaja tukee tekijää ja avustaa teoksen syntymäprosessin eri vaiheissa erilaisin tavoin, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen ja uutta tulokasta pääsisi ihastelemaan mahdollisimman moni.
https://www.musiikkikustantajat.fi/2021/03/01/kustantaja-kihlattu-ja-katilo/

Suomen Musiikkineuvosto

Musiikkineuvosto selvitti maaliskuussa 2021 opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustuksen vähenemistä jäsenistönsä keskuudessa. Vastausten perusteella avustuksia oli kuluvana vuonna leikattu ratkaisevasti ilman ennakkotietoa. Musiikkineuvosto vaatii, että arpajaislain muutoksesta johtuvat menetykset alan avustuksissa katetaan valtion budjettivaroista, ja että ne nostetaan entiselle tasolleen. http://musiccouncil.fi/?p=1796

International Music Council

Musiikki ja aivot: Miksi koulujen pitäisi panostaa enemmän musiikin opetukseen.
https://dailycampus.com/2021/01/27/music-and-the-brain-why-schools-should-really-fund-music-education-more/?utm_source=newsletter_334&utm_medium=email&utm_campaign=music-world-news