Vieraskynä: Keravan Ooppera etsii tekijöitä työryhmäänsä

Keravan Oopperan 47. toimintavuoden kunniaksi näyttämölle laukkaa Valkoinen hevonen lokakuussa 2024. Ralph Benazkyn operetti sijoittuu 1900-luvun alkupuolelle itävaltalaiseen alppihotelliin. Musiikki sisältää paljon kansanmusiikkityylisiä hyvän tuulen laulelmia, mutta mukana on toki myös ehtaa operettia. Tyylilajille uskollisesti liikaa ei mutristella tai synkistellä, mutta ilakoinnin keskellä kipinöitäkin kyllä sinkoilee sopivasti.

Etsimme riemukkaaseen ja kotoisaan työryhmäämme mukaan uusia, ihan kaikenlaisia tekijöitä. Jos siis haluat laulaa, tanssia, ommella, meikata, nikkaroida tai muilla tavoin kikkailla mukanamme, tule sunnuntaina 8.10. klo 17 Keravalle Taidepäiväkoti Konstiin näyttäytymään ja kertomaan itsestäsi! Mukaan ovat tervetulleita kaikki iästä riippumatta.

Jos mielit mukaan lauluhommiin, niin varaudu laulamaan meille joku pieni laulu kohtaamisemme yhteydessä. Odotamme laulajilta stemmalaulutaitoa sekä valmiutta harjoitella myös omatoimisesti harjoitusnauhojen avulla. Laulajien näyttämötyöskentelyyn kuuluu myös tanssia. Erityisesti laulavaisille ja liikkuvaisille miehille on tarvetta.

Ensimmäisessä tuotantopalaverissa olivat läsnä kapellimestari Eric-Olof Söderström, koreografi Osku Heiskanen, apulaisohjaaja Aino Rättyä, KOY:n puheenjohtaja Henrietta Grünn, lavastaja Mikko Rantanen, KOY:n rahastonhoitaja Merja Halmetoja ja ohjaaja Ville Saukkonen. Kuva: Keravan Oopperan kuva-arkisto.

 

Valkoisen hevosen työnjohto on alansa konkareita. Ohjaajaksi olemme saaneet yhden maamme tuotteliaimmista oopperaohjaajista, Ville Saukkosen. Koreografina häärää televisiostakin tuttu tanssija-koreografi-juontaja Osku Heiskanen. Kapellimestarin puikkoa heiluttaa Eric-Olof Söderström, puvustuksesta vastaa mm. Voice of Finlandia puvustava Riia Lampinen ja lavastajana toimii Mikko Rantanen. Apulaisohjaajana palikoita käsissään pitää keravalainen tanssija ja muusikko, Aino Rättyä.

Keravan Oopperan johtokunta Valkoisen hevosen tunnelmissa: Outi Miles, Jaana Alatalo, Henrietta Grünn, Riitta Harmia, Aila Malmström ja Seppo Oksa. Kuvasta puuttuu Merja Halmetoja. Kuva: Päivi Oksa

 

Ilmoittauduthan tapahtumaan joko sähköpostitse oopperahenrietta@gmail.com tai puhelimitse tai viestillä numeroon 044 522 6753. Lisätietoa yhdistyksestämme sekä sen aiemmista tuotannoista löytyy osoitteesta www.keravanooppera.fi.

ESITYKSET 2024
5.10. klo 17 ensi-ilta Kerava-salissa
13.10. klo 15
20.10. klo 15
27.10. klo 15
3.11. klo 15
10.11. klo 15
17.11. klo 15
23.11. klo 17

Henrietta Grünn

 

Tapahtuuko kuorossanne tai orkesterissanne? Haluatko kirjoittaa siitä vieraskynä-artikkelin? Ota yhteyttä lehti@sulasol.fi!