Uusia oppaita Sulasolin nuottimyymälässä

Sulasol on julkaissut kaksi uutta opasta kuoronjohtajille ja musiikkikasvattajille.

Ismo Savimäki: Lapsi- ja nuorisokuoron johtajan ABC-kirja

Miten lapsi- ja nuorisokuoroon saa laulajia? Millainen kuoroharjoitus sekä innostaa, että kehittää kuoroa? Miten luoda yhtä aikaa rento ja keskittynyt ilmapiiri? Mitä on otettava huomioon, kun opettaa eri-ikäisille lapsille äänenkäyttöä? Mistä voi löytää ohjelmistoa? Mikä on paras keino siirtyä moniäänisyyteen? Tämä kirja etsii vastauksia näihin kysymyksiin.

Kirja tarjoaa tietoa, sekä käytännön vinkkejä kaikille lasten ja nuorten laulun parissa työskenteleville kuoronjohtajille, opettajille ja kanttoreille. Kirjan ohjeet ja harjoitukset soveltuvat myös aikuiskuoroille. Kirjan kirjoittaja Ismo Savimäki on hämeenlinnalainen kanttori ja kuoronjohtaja. Kahdenkymmenen vuoden ajan Savimäki on luotsannut kuudesta lapsi- ja nuorisokuorosta koostuvaa kuoroperhettä, johon on vuosittain kuulunut kahdesta kolmeenkin sataa jäsentä. Vanhin kuoroista, Vanajan Nuorisokuoro oli kauden 2011-2012 Yleisradion vuoden nuorisokuoro.


Soila Jaakkola ja Anna Nora: Avaimet musiikkiin

Avaimet musiikkiin -oppimateriaali on kurssikokonaisuus 6–8-vuotiaille musiikkioppilaitosten oppilaille, jotka eivät välttämättä enää käy musiikkileikkikoulua, mutta ovat vielä liian nuoria aloittamaan musiikin perusteiden varsinaisen opiskelun. Oppimateriaali on opettajanopas-tyylinen ideakirja, joka sisältää musiikin perusteiden opintoihin valmentavia harjoituksia. Harjoitukset tukevat myös yhteissoitto- ja laulutaitojen kehittymistä sekä soiton alkeisopintoja.

Oppimateriaali on tarkoitettu ryhmäopetukseen: materiaalissa korostuu yhdessä toimimisen, ryhmässä oppimisen sekä musiikin omakohtaisen kokemisen ilo. Työtapoina materiaalissa käytetään laulamisen ohella soittamista, liikkumista, musiikin kuuntelua, piirtämistä, keksimistä ja keskustelemista. Avaimet musiikkiin -oppimateriaali soveltuu taiteen perusopetuksen musiikin perusteiden valmennuksen lisäksi alakoulun musiikinopetuksen, koulujen musiikkikerhojen, musiikkileikkikoulujen sekä lasten ja nuorten kuorojen ja yhtyeiden käyttöön.
Lisätietoja ja tilaukset Sulasolin nuottikaupasta