Uusi Tempo-palkinto klassisen musiikin nuorille kyvyille

Radioasema Classic on perustanut Tempo Awards -palkinnon, jolla se haluaa olla mukana tukemassa uutta klassisen musiikin esittäjäpolvea. Tempo-palkinnot jaetaan kuudessa kategoriassa: 1. laulaja, 2. instrumentalisti, 3. säveltäjä, 4. kapellimestari/kuoronjohtaja, 5. kuoro sekä 6. orkesteri/yhtye. Jokaisen kategorian voittajan palkinto on 3000 euroa. Tämän lisäksi jaetaan erityispalkintoja. Palkinnolla halutaan nostaa parrasvaloihin nuorta klassisen musiikin osaamista, kannustaa nuorten muusikoiden valioita ja antaa tunnustusta tehdystä työstä.

Italian kielessä sana tempo tarkoittaa aikaa ja musiikkiterminä kappaleen esitysnopeutta. Palkinnon nimenä Tempo kuvastaa sitä, kuinka klassisessa musiikissa oppiminen, taitojen saavuttaminen ja näkemyksen kypsyminen vie aikaa, toisin kuin nykyelämässä usein, kun kaiken saa helposti ja nopeasti.  Palkinnon kriteereissä huomioidaan saavutukset omalla musiikillisella uralla sekä myös aktiivisuus ja panostus yhteisöllisyyteen.

Oppilaitokset tai yksityishenkilöt voivat ilmoittaa vuonna 1989 ja sen jälkeen syntyneitä palkintoehdokkaita 1.9.-12.11. välisenä aikana. Nettisivujen kautta lähetettävän vapaamuotoisen hakemuksen lisäksi hakijoilta pyydetään enintään 10 minuutin pituinen video, joka kuvaa hakijan taitoja. Radio Classicin esiraati sekä kuusijäseninen palkintoraati valitsevat kolme parasta edustajaa, joilta pyydetään lisäksi toinen videokooste, jossa on mahdollisuus edelleen esitellä osaamistaan. Palkintoraadin lisäksi Radio Classicin kuulijoilla on mahdollisuus vaikuttaa palkinnon saajiin. Omaa ehdokasta voi äänestää 14.12.2018 alkaen Tempon nettisivuilla.

Tempo-palkinnot jaetaan ja voittajat julkistetaan Musiikkitalon Konserttisalissa lauantaina 2.3.2019 järjestettävän gaalakonsertin yhteydessä. Konsertin juontaa Waltteri Torikka ja esiintyjinä ovat muun muassa Pyynikki Sinfonia, Cantores Minores, The Fabulous Bäckström Brothers sekä tietysti palkintoehdokkaat.

http://tempoawards.fi
http://www.radioclassic.fi/