Qoro Quando menestyi Itävallassa

Vantaalainen kamarikuoro Qoro Quando menestyi Itävallan Linzissä pidetyssä kansainvälisessä Anton Bruckner Choir Competition and Festival -kuorokilpailussa. Kuoro osallistui kilpailun kamarikuoro- ja kirkkomusiikkisarjoihin. Lisäksi kuoron naisäänistä koottu Queens of Qoro Quando osallistui naiskuorosarjaan. Kuoro voitti kamarikuoro- ja naiskuorosarjat ja saavutti kultamitaliin oikeuttavat pisteet kirkkomusiikkisarjassa. Queens of Qoro Quando kutsuttiin kilpailemaan korkeatasoiseen loppukonserttiin, jossa se voitti koko kilpailun Grand Prix-palkinnon. Qoro Quandoa johtaa Jori Männistö ja Queens of Qoro Quandoa Emma Kuntsi.

Anton Bruckner Choir Competition and Festival on INTERKULTUR-järjestön organisoima kilpailu, joka järjestettiin 14.–18.6. Linzissä Itävallassa 6. kerran.  Tapahtumaan osallistui 19 kuoroa mm. Itävallasta, Kanadasta, Saksasta, Yhdysvalloista ja Argentiinasta. Suomesta kilpailuihin osallistuivat myös Helsingin laulu ja Kokkolan Naislaulajat.

Qoro Quando on vuodesta 2001 lähtien toiminut vantaalainen kamarikuoro, jonka juuret ovat Vaskivuoren lukiossa. Qoro Quando on yltänyt kultamitalitasolle myös vuonna 2011 osallistuessaan edellisen kerran Anton Bruckner -kuorokilpailuihin, vuonna 2014 Riiassa järjestetyissä World Choir Gamesissa sekä Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa vuonna 2015.