Musta lammas voitti kansainvälisen kuorokilpailun Tanskassa

Helsinkiläinen Musta lammas -kuoro voitti tanskalaisen Aarhus Vocal Festivalin kansainvälisen kilpailun sunnuntai-iltana 4.6. Kilpailuun oli valittu esikarsinnan perusteella kuusi kuoroa eri puolilta Eurooppaa. Musta lammas oli kilpailun historian ensimmäinen suomalainen kuoro.

Musta lammas palkittiin 20 000 tanskan kruunulla. Toiseksi tullut SYNG Selected sai 10 000 ja kolmanneksi sijoittunut Dekoor 5 000 kruunua. Lisäksi Mustan lampaan oma kappale ”Katse” sai erikoispalkinnon kuoro- ja lauluyhtyekilpailujen innovatiivisimmasta sovituksesta. Sen on kirjoittanut ykkössopraano Sonja Ebeling ja sovitus on hänen ja kuoronjohtaja Ida Olsosen yhdessä tekemä. ”Katseen” lisäksi 15 minuutin mittainen kilpailuesitys sisälsi myös sovituksen kappaleesta Feeling Good sekä pakollisena olleen David Bowien kappaleen Heroes.

Aarhus Vocal Festival (AAVF) on Euroopan suurin rytmisen vokaalimusiikin festivaali, joka järjestettiin tänä vuonna kuudetta kertaa. Kuorokilpailu on osa nelipäiväistä festivaalia, joka tuo yhtye- ja kuorolaulun eri osa-alueiden ammattilaiset ja harrastajat samaan kaupunkiin joka toinen vuosi. Kuorokilpailun tuomaristossa vaikuttivat tänä vuonna Jonathan Minkoff, Malene Rigtrup, Lauren Kinhan ja Tobias Hug. Päätuomari Jonathan Minkoff sanoi Mustan lampaan olevan yksi tämän hetken innostavimmista nousevista kuoroista.

Musta lammas tekee rytmimusiikkia suurella sydämellä soiden tiukasti yhteen bändin tavoin. Tätä kahdestakymmenestä kahdesta ammattimuusikosta koostuvaa kuoroa johtaa Ida Olsonen.