Laulu- ja Soittojuhlien Etkot järjestettiin Jyväskylässä 2.10.2021

Sulasol 100 Laulu- ja Soittojuhlien Keski-Suomen järjestelytiimi järjesti tapahtuman Etkot viime lauantaina 2. lokakuuta. Etkoilla esiteltiin tulevan kesän juhlia jyväskyläläisille. Paikalle tuli pari sataa kuorolaista tusinasta kuoroja ja he edustivat kaikkia kuoromuotoja. Tilaisuudessa saivat ensikasteensa myös juhlien pisaraliput, joita kuvassa ylpeänä esittelevät Keski-Suomen tiimin vetäjät Hannu Ikonen, Maaria Manner ja Matti Kuorelahti.

Kolme ihmistä huomioliivit päällä pisaranmuotoisen Laulu- ja Soittojuhlien mainoslipun edessä.
Kuva: Yrjö Kahila

 

Poutasäässä järjestetyt Etkot olivat puolen tunnin mittainen traileri ensi kesän suurjuhlista. Ilmassa oli jo aistittavissa iloista ja kepeää meininkiä, joka tarttui ilmeistä päätellen myös ohikulkijoihin. Kirkkopuistoon riitti kuulijoita, vaikka ralliviikonloppu veti yleisöä pikataipaleiden äärille.

Vox Aurea -kuoro laulamassa puistossa
Vox Aurea Kuva: Yrjö Kahila

 

Etkot olivat lähtölaukaus Keski-Suomen piirissä käynnistää näkyviä kampanjoita juhlien puolesta ja tavoitteena on saada uudistuneille juhlille monituhantinen laulajajoukko. Koko suomalaiselle kuoroväelle haluamme viestiä: tulkaa juhliin ja kilauta niistä myös kaverille!

Vaput -kuoro laulamassa puiden välissä kivetyllä kadulla kerrostalon edessä.
Vaput Kuva: Yrjö Kahila

 

Etkot avasivat samalla Jyväskylän järjestyksessään kahdeksannen Kuoroviikon. Kaupunkilaisille on tiedossa konsertteja joka ilta ja suurimpaan osaan on vapaa pääsy. Lue lisää kuoroviikosta: https://www.facebook.com/events/184182637054182

Etkoista uutisoitiin myös Keskisuomalaisessa (juttu tilaajille) https://www.ksml.fi/paikalliset/4316894

Matti Kuorelahti