Kari Turunen nimitettiin Vancouver Chamber Choirin taiteelliseksi johtajaksi

Musiikin tohtori, kuoronjohtaja Kari Turunen on nimitetty Vancouver Chamber Choirin taiteelliseksi johtajaksi 1.7.2019 alkaen.

1971 perustettu Vancouver Chamber Choir on 20 laulajan ammattikuoro, joka on tullut tunnetuksi monipuolisesta ohjelmistostaan ja erittäin korkeasta taiteellisesta tasostaan. Yli vuoden kestäneeseen valintaprosessiin kuului kuuden kandidaatin työskentely kuoron kanssa. Turunen valittiin tehtävään yksimielisesti.

Kari Turunen toimii tällä hetkellä mm. Kamarikuoro Kampin Laulun, Akademiska Sångföreningenin, Spira Ensemblen sekä Ensemble Petraloysion johtajana. Lisäksi hän on ollut alusta asti lauluyhtye Lumen Valon jäsen ja taiteellinen johtaja. Turunen on opettanut kuoronjohtoa Tampereen ammattikorkeakoulussa 2001–2011 ja työskennellyt Sulasolin toiminnanjohtajana 1990–96.

Turunen kertoo lähtevänsä uuteen tehtäväänsä luottavaisena mutta nöyränä. ”Edeltäjäni Jon Washburn jättää suuret saappaat täytettäväksi. Työskentelyni kuoron kanssa viime syksynä oli positiivinen kokemus; nautin laulajien korkeasta ammatillisesta tasosta ja lämpimästä yhteishengestä. Uskon, että saavutamme yhdessä upeita tuloksia.”

Lisätietoja: https://vancouverchamberchoir.com/new-artistic-director-announced/