Kari Ala-Pöllänen -palkinto Henna Mikkoselle

Tapiolan kuoron ja Nuorten kuoroliiton syksyllä 2020 perustaman Kari Ala-Pöllänen -palkinnon ensimmäiseksi saajaksi on valittu jyväskyläläinen FM Henna Mikkonen.

Tapiolan kuoron ja myös Vox Aurean entisen kuoronjohtajan Kari Ala-Pölläsen nimeä kantava valtakunnallinen palkinto myönnetään ansioituneelle kuoronjohtajalle, jonka toiminta koulukuorojen parissa on ollut merkittävää ja koko alaa inspiroivaa.

Mikkonen toimii Jyväskylän Normaalikoulun alakoulussa musiikinopettajana. Hän on jo vuosien ajan johtanut koulussa kolmea perustamaansa kuoroa, jotka ovat innostaneet laulamisen pariin noin 100 lasta vuosittain. Laulamisen ilo on istutettu vahvaksi osaksi koulun toimintakulttuuria, ja Mikkonen on työssään johdattanut lapset eri musiikkigenrejen ja aikakausien pariin haastavampaa kuoromusiikkia unohtamatta. Kuorot ovat toteuttaneet vuosien varrella myös erilaisia musiikkiteatteriproduktioita, joiden suunnittelussa kuorolaisilla on ollut aktiivinen rooli.

Mikkosen kuorojen kautta luokanopettaja- ja musiikinopettajaopiskelijat ovat tutustuneet kuorotoiminnan mahdollisuuksiin ja arvoon osana koulutyötä. Opiskelijoiden mukana malli leviää myös valtakunnallisesti.