Kansallispuistoissa kajahtaa satavuotiaan Suomen kunniaksi

Kun Suomi täyttää sata, lauletaan Suomen luonnon päivänä luonnon helmassa. Satavuotiaan Suomen kunniaksi kansallispuistoissa ympäri Suomen on luvassa kuorokonsertti elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.2017. Konsertit ovat osa virallista Suomi 100 Luonnon päivät 2017 -hanketta.

Kansallispuistoja on Suomessa jo 39, ja Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi juhlitaan 40. kansallispuistomme Hossan avajaisia. Jo miltei kaikkiin kansallispuistoihin on valittu vastuukuoro kumppanikuoroineen laulamaan satavuotiaan Suomen kunniaksi. Useissa kansallispuistoissa on luvassa useiden kymmenien tai jopa satojen laulajien konsertti. Kuorojen kierros luonnossa ja yhdessä syöminen kuorokonsertin lomassa ovat yksi esimerkki siitä, mitä erityyppisissä konserteissa on luvassa.

Kuoroja etsittiin muun muassa Sulasolin ja kansallispuistoja hoitavan Metsähallituksen luontopalvelujen kautta. Kuorot esiintyvät kansallispuistoissa elokuun viimeisenä lauantaina 26.8.2017, joka on Suomen luonnon päivä.

Kansallispuistojen laulu -konsertin ohjelmisto on täysin vapaasti valittavissa kuoron toiveiden mukaan. Sulasol on koonnut luontoaiheisista lauluista listan, josta voi poimia vinkkejä eri kuoromuodoille. Luontolauluja

Luonnon päivät 2017 on neljä yhdessä tekemisen ja luontoon yhdessä menemisen päivää. Vuonna 2017 tavoitteena on saada kaikki suomalaiset luontoon ainakin kerran neljän eri vuodenaikojen Luonnon päivien avulla. Talviluonnonpäivänä 4.2.2017 sukellettiin talveen ja nautittiin lumisesta luonnosta. Keväisenä Luonnon päivänä 20.5.2017 villiinnytään luonnosta kaikilla aisteilla ja maistetaan luonto. Luonnonyön päivänä 17.6.2017 rakastutaan kesäyöhön. Silloin vietetään myös Luonnonkukkien päivää ja juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Juhlinta huipentuu Suomen luonnon päivänä 26.8.2017, jolloin kuorokonserttien lisäksi nostetaan malja Suomen luonnolle, vedetään lippu salkoon ja juhlitaan luonnon helmassa elokuun tulien äärellä.

Lisätietoja Luonnon päivät 2017 ohjelmahankkeesta: www.luonnonpaivat.fi.