Helsingin Lauluveljillä onnistuneet etätreenit

Korona varotoimineen on tehnyt yhteisöllisen harrastamisen vaikeaksi. Uhkana on, että ilman jatkuvaa harjoittelua ja yhteyttä toiminta näivettyy. Helsingin Lauluveljien taiteellinen johtaja Teppo Lampela otti kevätkaudelle 2021 käyttöön kuoron kaikille laulajille tarkoitetun striimausmahdollisuuden.

Säilytettiin alkuperäinen, säännöllisesti noudatettu harjoitusaika ja harjoitustilanteeseen koottiin kuoron laulajista aluksi tuplakvartetti ja 24.2. alkaen vahvistettu kvartetti, korona-ohjeita noudattaen. Vahvistetun kvartetin jäsenistö on vaihtuva, jolloin mahdollisimman monella halukkaalla on mahdollisuus osallistua koronaturvallisesti lähiopetukseen.

Laitteistona on 2 kpl. Behringer B5 -mikrofonia jalustoin (kuoron kvartetille), Zoom H6 -tallennin, jonka omat mikrofonit käytössä taiteelliselle johtajalle ja säestyspianolle (Zoom toimii myös mikserinä ja äänikorttina). Zoomilta syötetään USB:llä 2 stereokanavaa tietokoneelle ja tietokone on älypuhelimen jaetun verkkoyhteyden (Hotspot) kautta yhteydessä internetiin.

Muut kuorolaiset ovat tosiaikaisesti internetin kautta mukana omilla kotikoneillaan. Johtaja voi tässä kiinnittää huomion erityisesti sovituksellisiin ja tulkintaan liittyviin ohjeisiin koskien harjoiteltavaa ohjelmistoa. Tavoitteena on valmistella, jos korona sallii, kevätkonsertti.

Kevätkauden 2021 etäopetuskokeilu on ollut ensimmäinen laatuaan Helsingin Lauluveljissä ja sen vastaanotto kuorolaisten keskuudessa on ollut myönteinen.

Berndt Wikgren
kuvat Jorma Toivari
Lisätietoja: www.helsinginlauluveljet.fi