Eurooppa-kuoro kokoontuu Suomessa ensi kesänä

Ensi kesänä Suomessa ja Helsingissä kokoontuu Euroopan Kuoroliiton (European Choral Association – Europa Cantat) hallinnoima ja ylläpitämä Eurooppa-kuoro EuroChoir. Se kokoaa vuosittain yhteen kuutisenkymmentä nuorta (alle 28 vuotta) kuorolaulajaa harjoittelemaan, esiintymään ja viihtymään yhdessä. 2018 kuoroa johtavat Maria van Nieukerken  ja Mikko Sidoroff.

Kuoro työskentelee Helsingissä 20.–27.7.2018 teemalla ’Sing Outside the Box’. Tarkoituksena on mm. etsiä tavallisuudesta poikkeavia esiintymispaikkoja ja -yhteyksiä.

Ohjelman suunnittelu on vielä kesken, mutta hyvässä vauhdissa. Ilmoittautuminen alkaa vuodenvaihteen tienoilla ja kestää huhtikuun loppuun. Valituille ilmoitetaan toukokuun puolivälin paikkeilla. Tietoa hakuprosessista ja mm. osallistumiskustannuksista tulee sekä Sulasolin että Euroopan Kuoroliiton sivuille yksityiskohtien tarkentuessa.

Helsingin harjoitus- ja konserttijakson jälkeen kuoro siirtyy Tallinnaan esiintyäkseen suurella Europa Cantat -festivaalilla 28.7.–30.7. Itse festivaali kestää heinäkuun 27. päivästä elokuun viidenteen. Lisää tietoa ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta ectallinn2018.ee ja lisätietoa voi kysellä osoitteesta info@ectallinn2018.ee

Nyt kun suuri eurooppalainen kuorofestivaali on noin lähellä meitä, kannattaa käydä sekin kokemassa!

europeanchoralassociation.org/our-activities/eurochoir/