Siirry sisältöön

Talvitie Riikka

Riikka Maria Talvitie (s. 1970, Helsingin maalaiskunta) on säveltäjä, pedagogi, musiikin maisteri ja oboisti. Hän aloitti oboen soitonopinnot v. 1984 ja jatkoi Sibelius-akatemiassa Helsingissä v. 1990. Osana opintojaan Talvitie opiskeli Pariisin konservatoriossa 1995-96. Hän opiskeli oboensoittoa Jean-Louis Capezzalin ja Jacques Tysin ohjauksessa ja sävellystyötä Gérard Griseyn johdolla.

Valmistuttuaan 1997 musiikin maisteriksi hän aloitti viisivuotiset sävellysopinnot säveltäjä Tapio Nevanlinnan ja professori Paavo Heinisen kanssa. Hän opiskeli elektroakustista elävää musiikkia Pariisin IRCAMissa Philippe Leroux’n ohjauksessa vuosina 2001-02. Opintojensa aikana hän on ottanut osaa useisiin mestarikursseihin, joiden opettajia ovat olleet Magnus Lindberg, Jouni Kaipainen, Anders Hillborg, Esa-Pekka Salonen ja Mark-Anthony Turnage.  Riikka Talvitie sai viisivuotisen taiteilija-apurahan vuonna 2014.

Säveltäjänä Talvitie on työskennellyt paljon tekstin ja kuoromusiikin parissa. Hän on tehnyt yhteistyötä useiden suomalaisten runoilijoiden kanssa. Tällä hetkellä hän toimii pääasiassa freelance-säveltäjänä. Lisäksi hän opettaa sävellystä Espoon musiikkiopistossa ja toimii erilaisissa luottamustehtävissä Suomen Säveltäjissä ja Teostossa. Hän on myös kirjoittanut musiikkiaiheisia artikkeleita eri kulttuurialan lehtiin ja toimittanut uuden musiikin ohjelmia Yleisradiolle.

Talvitie on säveltänyt kolme näyttämöteosta, 13 kuoroteosta eri kuoromuodoille, 17 kamarimusiikkiteosta, 4 sooloinstrumenttiteosta, kolme orkesteriteosta, neljä teosta solistille ja orkesterille, yhden radiofonisen teoksen ja julkaissut neljä pedagogista kirjaa. (Kotisivujen mukaan 9/2018.)

https://www.riikkatalvitie.com/
https://core.musicfinland.fi/composers/riikka-talvitie