Siirry sisältöön

Sidoroff Mikko

Mikko Sidoroff (s. 1985) on suomalainen kuoronjohtaja ja säveltäjä. Hän opiskeli kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 2008-11 ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2011. Vuodesta 2016 alkaen hän on suorittanut kuoronjohdon lisäopintoja Saksassa Hochschule für Musik und darstellende Kunst Mannheimissa. Sidoroffin opettajina ovat olleet prof. Volker Hempfling, prof. Matti Hyökki, prof. Tatjana Hitrova, prof. Harald Jers, Mari Koistinen, Petri Komulainen, Markus Lehtinen, Heikki Liimola, Anssi Mattila, prof. Timo Nuoranne, Kaspars Putniņš, prof. Georg Christoph Sandman, prof. Wolfgang Schäfer sekä Jani Sivén.

Sidoroffin säveltäjäura alkoi ortodoksisesta kirkkomusiikista. Vuonna 2003 kantaesitetyn Panihidan jälkeen hän perusti kamarikuoro Krysostomoksen, joka edelleen kantaesittää hänen ja myös muiden säveltäjien ortodoksisia sävellyksiä. Sidoroffin sävellystuotanto on pääsääntöisesti kuoromusiikkia. Viime vuosina hän on tehnyt kappaleita monille suomalaisille kuoroille ja lauluyhtyeille ja sitä myöten laajentanut ilmaisuaan säveltäjänä. Sävellyksiä on 34, joista sekakuoroteoksia 29. Kymmenisen teosta on kantaesittänyt Krysostomos. Teoksista suurimman osan on kustantanut Sulasol.

Sidoroff on toiminut Wiipurilaisen osakunnan laulajien (2012-16), Turun yliopiston kuoron (2009-16), Helsingin katedraalikuoron (2006-07) ja Vox Lapsuksen (2008) taiteellisena johtajana. Tämän lisäksi hän on toiminut vierailevana johtajana noin kymmenessä kuorossa. Syyskuusta 2018 lähtien Sidoroff työskentelee vakituisesti Landestheater Coburgin kuoromestarina Saksassa.

http://mikkosidoroff.com
https://core.musicfinland.fi/composers/mikko-sidoroff