Siirry sisältöön

Matsushita Ko

Ko Matsushita (s. 16.10.1962 Tokio) on japanilainen kapellimestari ja säveltäjä. Hän opiskeli Kunitachin musiikkikorkeakoulun sävellysosastolla valmistuen kurssinsa parhaana. Matsushita opiskeli edelleen sävellystä, kuoronjohtoa, orkesterinjohtoa sekä laulua Kodály-instituutissa Kecskemétissä Unkarissa.

Matsushita on tuottelias säveltäjä ja sovittaja. Hänen teoksiaan esitetään paitsi Japanissa, myös ympäri maailmaa. Niiden tyyli vaihtelee suuresti; perinteistä japanilaista musiikkia, messuja, motetteja ja kuoroetydejä. Hän on omistanut teoksiaan kuoroille ja yhtyeille mm. Yhdysvalloissa, Unkarissa, Espanjassa, Norjassa, Latviassa, Puolassa, Alankomaissa, Taiwanissa, Singaporessa, Kiinassa ja Japanissa. Säveltämisen ja johtamisen lisäksi Matsushita työskentelee aktiivisesti luennoitsijana ja workshopeissa sekä Japanissa että ulkomailla. Hän on ollut tuomarina kuorokilpailuissa mm. Singaporessa, Italiassa, Hong Kongissa, Espanjassa ja Ranskassa.

Matsushita on taiteellinen johtaja yli kymmenessä kuorossa, jotka esiintyvät Japanissa ja usein Euroopassa, Amerikassa, Kanadassa ja Aasian maissa. Näistä on kertynyt hyviä arvosteluja ja monia palkintosijoja kilpailuissa. Vuonna 2005 Matsushitalle myönnettiin ensimmäisenä aasialaisena Robert Edler -palkinto tunnustuksena ansioista kuoromusiikin johtamisessa, säveltämisessä, esittämisessä ja opettamisessa.

Matsushita kuuluu johtokuntaan Tokyo Choral Associationissa. Hän on jäsen Japan Choral Directors Associationissa, The International Kodály Societyssä, The Workshop of the Choral Expressionissa, Japanin säveltäjä- ja sovittajaliitossa sekä Pekingin yliopiston sekakuoron vierailevana kapellimestarina (v. 2010-). Sulasolin ohella Matsushitalla on mm. kaksi japanilaista ja saksalaista sekä hollantilainen ja yhdysvaltalainen kustantaja.

http://komatsushita.com/
http://www.florencechoral.com/testimonials/ko-matsushita/
https://sbmp.com/ComposerPage.php?ComposerNum=320
https://www.panamusica.co.jp/en/appeal/ko_matsushita/
https://www.carus-verlag.com/en/composers/contemporary-composers/ko-matsushita/