Candomini voitti kuorokilpailun Venetsiassa

Espoolainen Candomini-lapsikuoro voitti 20.10.2018 kansainvälisen Claudio Monteverdi -kuorokilpailun Venetsiassa. Candomini ylsi ensimmäiseksi lapsikuorosarjassa, ja se voitti myös koko kilpailun pääsarjan grand prix -palkinnon. Kilpailussa oli mukana kuoroja muun muassa naapurimaista Ruotsista ja Venäjältä sekä Kreikasta, Italiasta ja Tanskasta.

Candomini-kuoroa johtaa musiikkipedagogi Viena Kangas. Tuomariston mukaan Candominin sointi on puhdas ja laulaminen tarkkaa. Kuoron soinnissa kuuluu laulamisen ilo ja hyvä yhteishenki. Kuoronjohtajan ja kuoron välinen kontakti on vahva ja pedagogisesti taianomainen.

– Voitto tuli yllätyksenä ja olo on kiitollinen! Olen iloinen siitä, että saan työskennellä näin lahjakkaiden lasten kanssa ja onnistua yhdessä musisoimalla, kommentoi voittoa kuoronjohtaja Viena Kangas.

Candominin kilpailuohjelmisto sisälsi lauluja keskiaikaisesta kirkkomusiikista moderneihin kuoroteoksiin. Ohjelmistossa oli kappaleita muun muassa Piae cantiones kokoelmasta, Einojuhani Rautavaaralta, Pekka Kostiaiselta ja Veljo Tormikselta.

Viisi vuotta toiminut espoolaiskuoro koostuu 10—17-vuotiaista laulajista ja se harjoittelee Olarin kirkolla. Candomini on aikaisemmin voittanut VocalEspoon lapsi- ja nuorisokuorokilpailun kesällä 2018, palkittu Tampereen sävel -kuorokatselmuksessa kultaleimalla ja lapsikuoron erikoispalkinnolla ja saanut kultaleiman Canta al Mar -kuorofestivaaleilla Espanjassa kahdessa sarjassa. Kuoronjohtaja Viena Kangas on palkittu kuoronjohtajan erikoispalkinnolla.