Liittokokous lähestyy!

Sulasolin kahden vuoden välein järjestettävä liittokokous lähestyy, ja kokouksessa valitaan liitolle tuttuun tapaan puheenjohtaja, taiteellinen johtaja sekä hallituksen jäsenet.

Tomi-Pekka Niukkanen aloitti Sulasolin puheenjohtajana liittokokouksessa 2018. Samalla myös lähes koko liiton luottamushenkilöhallinto uudistui, ja tehtävässään aloitti monta uutta hallituksen jäsentä sekä uutena taiteellisena johtajana Anneli Julén.

Uusille jäsenille tilaa luottamustehtävissä

Nyt tulevassa liittokokouksessa 9.11.2024 Tomi-Pekka on edelleen ehdolla puheenjohtajan tehtävään, mutta Anneli on ilmoittanut olevansa halukas siirtämään taiteellisen johtajan vastuuta eteenpäin. Myös uusille hallituksen jäsenille on hallituksessa tilaa. Tässä tekstissä avaamme lyhyesti, mitä luottamustehtävä Sulasolin hallinnossa käytännössä tarkoittaa.

Sulasolin hallituksen tehtävät

Sulasolin säännöissä (https://sulasol.fi/sulasol/saannot/) on määritelty hallituksen tehtävät, mutta taiteellisen johtajan tehtävä on muodostunut nykyiselleen historian muokkaamana. Se muokkautuu myös aina kulloisenkin tehtävänhaltijan näköiseksi ja toiminnan strategisten painopisteiden mukaan.

Hallituksen tärkein tehtävä on luotsata Sulasolia eteenpäin siten, kuin liittokokous on hallituksen evästänyt tehtävään. Hallitus vastaa liitolle Sulasolin toiminnasta, ja keskeinen elementti tässä vastuussa on talouden, tulevaisuuden suunnittelun ja isojen linjojen oikeansuuntaisuuden varmistaminen. Käytännön operatiivista työtä Sulasolissa johtaa toiminnanjohtaja toimien hallituksen ohjauksen mukaisesti ja raportoiden työstään sille. Käytännön tason toimintaan meillä on Sulasolin toimistossa osaava henkilöstö! Sen sijaan hallituksen vastuulla on huolehtia, että Sulasol elää ja kehittyy siihen suuntaan kuin jäsenistö on halunnut.

Modernit kokouskäytänteet

Käytännössä olemme hallituksessa siirtyneet moderneihin kokouskäytänteisiin. Kasvotusten tavataan noin kaksi kertaa vuodessa, muuten laulukauden aikana noin kerran kuussa linjoilla. Hallitus muodostaa käsityksen Sulasolin tilasta ja tekee päätökset tulevista toimenpiteistä toiminnanjohtajan raportoinnin ja suunnitelmien perusteella. Usein hallitus työskentelee myös kokousten ulkopuolella pienemmissä kokoonpanoissa niin pienempien kuin isompien teemojen ympärillä. Kaikessa tässä tärkeintä on, että hallitus näyttää suuntaa toiminnanjohtajalle ja henkilöstölle ja toisaalta varmistaa toiminnan kehittymisen oikeaan suuntaan.

Kiinnostuitko?

Ole yhteydessä puheenjohtaja Tomi-Pekka Niukkaseen, 0408602230 tai tomi-pekka.niukkanen@sulasol.fi. Liittohallituksen jäsenistä ja taiteellisesta johtajasta tehdään keskustelujen pohjalta esitys liittokokoukselle liiton hallinnon monipuolinen osaaminen ja kokonaisuus huomioiden.

Terveisin,

Tomi-Pekka Niukkanen
puheenjohtaja

Anneli Julén
taiteellinen johtaja