Suositus yleisötilaisuuksien siirtämisestä

Hyvät Sulasolin jäsenyhdistykset,

Suurin osa meistä on seurannut uutisia ja Suomen hallituksen eilen torstaina pitämää tiedotustilaisuutta, jossa hallitus antoi suosituksia koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Suositukset koskivat yleisötilaisuuksien järjestämistä ja lähikontakteja.

Koronavirusepidemia on pääsemässä vauhtiin, ja kaikki toimet tulisi keskittää sen hidastamiseen ja rajaamiseen mahdollisimman pitkään. Myös Sulasol suosittelee harkitsemaan jo suunniteltujen yleisötilaisuuksien siirtämistä eteenpäin ja punnitsemaan viikkoharjoitusten ja leirien tarpeellisuutta. Monet jäsenyhdistyksemme ovatkin näin jo toimineet. Mikäli harjoituksia kuitenkin päätetään järjestää, on syytä huolehtia hyvästä käsihygieniasta – sairaana tulee jäädä kotiin!

Monet kuorojen ja orkestereiden johtajat työskentelevät freelancereina. Mikäli mahdollista, liitto suosittelee, että johtajien palkanmaksua ei keskeytettäisi, vaikka harjoituksia joudutaan perumaan. Tilanne on taloudellisesti haasteellinen niille, joiden toimeentulo tulee pienistä puroista tai apurahoista.

https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi

Suomen hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat.

Keskitytään nyt kaikki omaan ja yhteiseen hyvinvointiimme ja suunnataan katseet tulevaan!

Ystävällisin terveisin,
Sanna Katajavuori
Toiminnanjohtaja, Sulasol ry