Vuoden kuoron konsertti: Outo kantele -levynjulkistamiskonsertti

Aika: 17.03.2018 - 17.03.2018 Paikka: Seinäjoki-sali, Seinäjoki

Vuoden kuoron konsertti:
Outo kantele -levynjulkistamiskonsertti

Kun Suomen Naiskuoroliitto vuonna 2017 valitsi KYN:n Vuoden kuoroksi, yksi perusteluista kuului näin: “Kuorolta ilmestyi vuonna 2016 levy, jonka on sanottu olevan monessa suhteessa poikkeuksellinen. Levy kuvaa erinomaisesti kuoron linjaa uudenlaisen naiskuoromusiikin uudistamistyössä.” Tätä työtä musiikkineuvos Kaija Viitasalon johtama KYN on jatkanut myös Vuoden kuorona. Siksi on sopivaa, että Vuoden kuoron konsertissaan KYN julkistaa jälleen uuden levyn, Outo kantele.

KYN:n yhdeksäs albumi, Alba Recordsin julkaisema Outo kantele on kunnianosoitus Jukka Linkolan musiikille. Levy sisältää kaksi Linkolan KYN:lle säveltämää sarjaa: Loitsut ja Outo kantele. Levynjulkistamisen kunniaksi Sulasol julkaisee molemmat teokset nuotteina.

Kahdeksanosainen Loitsut-sarja on saanut innoituksensa yhtäläisyyksistä, joita Linkola löysi tutkiessaan Lake Michiganin seudun intiaaniheimojen lauluja ja loitsuja sekä vanhoja suomalaisia loitsuja. Näistä vaikutteista syntyi sarja, jonka musiikissa on iloa, leikillistä ja elämänmakuista ilmaisua sekä yksinkertaista, korutonta kauneutta. Loitsut on ylistys luonnolle ja ihmiselle, kaikille arjen ihmeille, sattumuksille, työlle ja tietenkin rakkaudelle. Levynjulkistamiskonsertissa Loitsut muuttuu Janne Marja-ahon ohjauksessa näyttämöteokseksi, joka yhdistää tasavertaisina elementteinä musiikin, liikkeen, valon ja kuvan. Loitsujen maailma syntyy Seinäjoki-saliin Mika Venhovaaran valoilla ja VJ Hellstonen livevisuaaleilla. Sarjaa värittää vibrafonisti Panu Savolainen.

Levyn nimiteos, Ranskaa ja Taiwania myöten ihastuttanut ja kilpailutuomaristonkin hurmannut Outo kantele -sarja kuullaan levyllä ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan seitsemänosaisena. Linkola on muokannut tekstit Kantelettaren säkeistä ja tuonut kalevalaiseen maailmaan annoksen rohkeata kabareehenkeä, voimakasta, jopa hieman teatterityyppistä ilmaisua sekä ripauksen jazzillista svengiä. Alun perin jazzyhtyeelle sävellettyä teosta levyllä ja konsertissa tähdittävät harmonikkataiteilija Johanna Juhola ja pianisti Kirmo Lintinen.

Tässä konsertissa KYN katsoo jälleen tulevaan ja luo yhden näyn siitä, mitä suomalainen naiskuoromusiikki voi olla.

Lämpimästi tervetuloa!

***

la 17.3.2018 klo 18.00
ovet klo 17.30
Seinäjoki-sali (Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki)

Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliajan)
Ikäraja: S

Liput ja lippu + levy -paketit

Liput kuorolaisilta ja ovelta
25 € peruslippu
20 € opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies
15 € lapset 7-17 v
40 € peruslippu + levy -paketti
35 € alennuslippu + levy -paketti (opiskelija, työtön, eläkeläinen, varusmies)
30 € lippu + levy -paketti lasten lipulla

Tiketistä 42,50/37,50/32,50/27,50/22,50/16,50 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Lippu + levy -paketti sisältää Outo kantele -levyn hintaan 15 € (norm. 20 €). Levyn voi lunastaa konserttipäivänä lippua näyttämällä Seinäjoki-salin aulassa sijaitsevalta KYN:n levymyyntipisteeltä.

Lisätietoja