Qkausi kesästä! − Qoro Quandon ja Seitakuoron yhteiskonsertti

Aika: 25.09.2022 - 25.09.2022 Alkamisaika: 14.00 Paikka: Korundi, Rovaniemi

Vantaalainen huippukamarikuoro Qoro Quando saapuu rovaniemeläisen Seitakuoron vieraaksi syyskuun lopussa.

Qoro Quando on lukuisissa kuorokilpailuissa palkittu kamarikuoro, jota ohjaa palo tehdä yhdessä korkeatasoista kuorotaidetta. Intohimo laulamiseen ja halu kehittyä sitoo laulajat yhteen luoden yksilöllisen, hyvin moneen muotoutuvan kuorosoinnin. Qoro Quando on kunnianhimoinen, mutta rento yhteisö, joka tarttuu innolla monipuoliseen ja haasteelliseen ohjelmistoon. Työ on tuottanut tulosta ja kuoro on saavuttanut kultamitalitason kaikissa kilpailuissa, joihin se on vuodesta 2011 lähtien osallistunut. Tampereen Sävelessä vuonna 2019 kuoro palkittiin kahdella kultaleimalla ja kuoron diskanttiäänistä koostuva Queens of Qoro Quando kolmella kultaleimalla ja koko katselmuksen Grand Prix’llä. Kuoro onkin noussut kansalliseen tietoisuuteen viimeistään näiden voittojen myötä.

Samalla kun kuoron ohjelmisto on viime vuosina muuttunut etenkin taidemusiikin osalta haastavammaksi, ohjelmistossa on säilytetty myös viihteellinen puoli ja kuoro pystyy esiintymään hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa. Kuoron ohjelmisto käsittää muun muassa pohjoismaista kuoromusiikkia eri aikakausilta, venäläistä romantiikkaa, pohjoisamerikkalaisia uusia kuoroteoksia sekä tyylikkäitä sovituksia eri vuosikymmenten hiteistä. Kuoro juhli 20-vuotisjuhlia tänä keväänä ja pohjoisen vierailu on osa juhlavuoden tapahtumia.

Rovaniemeläinen Seitakuoro on jo yli 60-vuotias lappilainen kuoroinstituutio, joka tähtää toiminnassaan aina vaikuttaviin ja kokonaisvaltaisiin konserttielämyksiin. Viime aikojen merkkitapahtumia ovat olleet sävellyskilpailun järjestäminen, Lappi-äänitetrilogian viimeistely keskellä koronapandemiaa, Lapin laajuinen joulukonserttikiertue, juhlavuoden tilausteokset sekä vavahduttava uuden musiikin pääsiäiskonsertti.

Yhteistyötä Qoro Quandon kanssa on suunniteltu jo pitkään ja yhteinen harjoittelu-, konsertti ja ajatustenvaihtoviikonloppu toteutuu vihdoin.
Konsertissa kuullaan otteita kuorojen omista ohjelmistoista. Lauluissa häivähtää vielä muisto kuluneesta kuumasta kesästä, mutta ajatuksia suunnataan myös jo kylmenevään syksyyn. Mukana ovat mm. iki-ihana Edvard Griegin Våren, vauhdikas Fun-yhteen tutuksi tekemä Some Nights sekä Seitakuoron ”nimikkoteoksen” Heikki Sarmannon laulusarjan Pohjoisia kuvia osia. Lisäksi konserttiohjelmaan kuuluu Qoro Quandon oma tilausteos Jaakko Mäntyjärven Lähtö Suomesta sekä Seitakuoron tilausteos Niels Burgmannin Jäätyvä järvi ryyditettynä Arttu Niemisen videoteoksella. Yhteisnumeroihin kuuluu mm. kuoroklassikko Toivo Kuulan Auringon noustessa, joka ison yhteiskuoron voimin saa väkevän tulkinnan.
Kuoroja johtavat Jori Männistö ja Kadri Joamets.

Liput 15 / 10 €, konsertissa ei ole väliaikaa

https://www.ticketmaster.fi/…/qkausi-kesasta-lippuja/1203294

Lisätietoja