La luce del nord – Pohjoinen Valo

Aika: 17.04.2018 - 17.04.2018 Paikka: Helsingin normaalilyseo

Ahjo Ensemble – Paavo Hyökki, kuoronjohto
Tiistaina 17.4. klo 19, Helsingin Normaalilyseo, Ratakatu 6
Liput: 15 / 10 €, www.holvi.com/shop/ahjoensemble
( Mäntyjärvi – Rautavaara – Komulainen – Cser – Kreek – Chydenius – Pärt – Linkola)

Pohjoinen valo syntyy kontrasteista: toisaalta kaamoksen tiheästä hämärästä, johon taivaankappaleet ja revontulet luovat kalpeaa hehkua, toisaalta sydänkesän huumaavasta kirkkaudesta, joka jatkuu läpi yön. Syksyisin ja talvisin luonto ympärillämme on lähes mustavalkoinen, kunnes kevät antaa värit takaisin, ja muutaman kesäisen kuukauden ajan maisema pursuaa loputtomia vihreän sävyjä.

Konsertin teoksissa toistuvat samat pimeyden ja valon teemat. Inhimillisten tragedioiden ahdistavat aihepiirit luovat taustan monille sävellyksille, mutta ylimmäksi musiikissa nousee pimeyden läpi alati loistava kirkkaus, lohtu ja voima. Ohjelmiston pääpaino on uudessa suomalaisessa musiikissa, mutta mukana on myös teoksia veljeskansojemme säveltäjiltä Virosta ja Unkarista.

La luce del nord on lähtökonsertti Ahjo Ensemblen Italian matkalle, joka suuntautuu Marchen maakuntaan 25.-29.4. Matkan aikana Ahjo konsertoi kahdesti, 26.4. Offidassa Rahmaninovin Vigilialla sekä 28.4. Ascoli Picenossa suomalais-virolais-unkarilaisella ohjelmistolla.

Lisätietoja