Seuraavat laulujuhlat 9.–12.6.2022 Jyväskylässä

Sulasolin hallitus on päättänyt järjestää seuraavat Laulu- ja soittojuhlat Jyväskylässä 9.–12.6.2022. Juhlien järjestelyt toteutetaan yhteistyössä Sulasolin Keski-Suomen piirin kanssa. Sulasolin perustamisesta tulee vuonna 2022 kuluneeksi 100 vuotta.

Suomen ensimmäiset laulujuhlat järjestettiin Jyväskylässä 1884. Sulasol järjesti ensimmäiset omat laulujuhlansa vuonna 1934 Tampereella ja on sen jälkeen järjestänyt juhlia keskimäärin viiden vuoden välein.

Suurin osa juhlatapahtumista on kuulijoille maksuttomia, ja tunnetut yhtyeet, kuorot ja yksittäiset taiteilijat konsertoivat viikonlopun aikana. Laulujuhlien suuri juhlajumalanpalvelus järjestetään sunnuntaina Lutakon aukiolla. Juhlien päätöskonsertti järjestetään sunnuntaina Paviljongissa, jonne usean tuhannen laulajan lisäksi odotetaan suurta määrää yleisöä.

Sulasolin Keski-Suomen piiri on järjestelyissä vahvasti mukana. Piirin puheenjohtaja Maaria Manner iloitsee siitä, että juhlat saadaan Keski-Suomeen. Edelliset kerran Sulasolin juhlat järjestettiin Jyväskylässä 1954.

Jyväskylän kaupunki yhteistyökumppanina on tarjonnut asiantuntevan osaamisensa hakuprosessissa, ja kaupungissa on hyvät valmiudet vastaanottaa suuria joukkotapahtumia. Tällä kertaa mukana on myös EduFutura ja Jyväskylän Suomalainen musiikkikampus. Edufuturan toimijat, Jyväskylän yliopisto, ammattikorkeakoulu JAMK ja koulutuskuntayhtymä Gradia tuovat mukaan uusinta tutkimustaan ja koulutustaan.